STRŽI | Mají za sebou povedený první turnaj sezóny a berou 6 bodů

V neděli 6.10. se v hale Teza Hodonín konal první turnaj Jihomoravské přeboru starších žáků, ve kterém se naši svěřenci utkali s tými T.J. Sokol Břeclav a v derby proti ŠSK Očovská Hodonín.

 

Tento turnaj znamenal pro Tým Florbal Hodonín několik premiér. Na lavičce našeho týmu poprvé ustanul velezkušený trenér Jozef Fabian, který se svými letitými zkušenostmi z hokejového prostředí, má přinést další posun u našich kategorií starší žáci a dorost ve Florbal Hodonín. Na palubovce se kromě naší elitní první lajny Chovi, Rossi, Šimon, Marti a Tonda objevila kompletní řada našich talentů z mladších žáků Alex, Vašek, Samo, Carlos a David, a vše doplněno v obranně s Viky a útočníky Riško a Tomášem, který taktéž debutoval za Florbal Hodonín. A nakonec nesmíme zapomenout na naše brankářské duo Andy a Hyplis.

 

V prvním zápase proti T.J. Sokol Břeclav již od začátku utkání náš tým diktoval zápasové tempo. Rychlé střídání a vysoký presing dělal soupeři z Břeclavi od začátku velké problémy a zápasové skóre se pomalu šplhalo k dvojcifernému výsledku. Konečné skóre 14:0 hovoří vše za sebe. V pozápasovém rozhovoru s asistentem hlavního trenéra Václavem Oslzlým jsme obdrželi zhodnocení „Jsem spokojen, jak jsme přistoupili do zápasu, plně koncentrovaní a odhodláním ukázat co nejlepší týmový výkon. Parádně se uvedla naše elitní lajna a podpořena našimi mladými nadějemi, kteří i přes svůj věk přehrávali soupeře a podpořené vychytaným čistým kontem od brankářů Andyho a Hyplise.“

 

Začátek druhého zápasu proti pořádajícímu týmu z Očova byl pro náš tým z říše snů. Po první minutě jsme se dostali do vedení 3:0. Nicméně po lehkém zaváhání našeho gólmana Andyho se Očov chytl a po celou dobu utkání se snažil přiblížil na dostřel našeho náskoku. Celkové skóre 9:6 v náš prospěch nevypadá až tak jednoznačně, přesto naše mužstvo zasypalo soupeřova brankáře v druhé a třetí třetině nepředběžným množstvím střel, které ke štěstí soupeřova brankáře neskončily v hojnějším množství v jeho bráně. „Jsem velice spokojený se skvělým nástupem našeho mužstva a z vítězství. Současně musíme stát na zemi a zapracovat na dílčích zlepšeních pro herní a týmový posun v dalších zápasech. Jsem hrdý na všechny hráče, kteří na palubovce vydali ze sebe maximum a děkuji všem fanouškům na bouřlivou podporu“ hodnotí náš lodivod s úsměvem na tváři Jozef Fabian. První turnaj hodnotí i náš boss Jiří Wagner „Moc mě těší dnešní krásná florbalová renesance a gratuluji všem hráčům a trenérům na nasazení, týmový výkon a výsledek. Jsem na všechny patřičně hrdý a věřím, že budeme v těchto výkonem pokračovat v průběhu celé sezóny“.