MLŽI BLACK | Úspěšně vstoupili do premiérové sezóny

S novou sezónou 2024/2025 byly za Florbal Hodonín přihlášené dva týmy v rámci Jihomoravské ligy mladších žáků. Náš „B“ tým se v rámci první turnaje dne 28.9. vydal do sportovní haly Lokomotiva v Břeclavi, kde se postupně utkal se soupeři F.A.T.R Dubňany, T.J Sokol Břeclav a FRC Mikulov.

Premiéru za Florbal Hodonín Black si odbyli nováčci David a Adam Kománkovi a Ferin Barkocy. Na lavičce si odbyl svůj debit i trenér Dominik Lišták.

V první utkání proti F.A.T.R Dubňany bylo vidět, že náš nově složený tým se pozičně a částečně i herně hledá. „Pojďme se uklidnit a vnést do hry více klidu na florbalkách a využívat především prostor po mantinelech pro posun míčku do soupeřovy poloviny“ nabádal své svěřence trenér Dominik Lišták. Postupem času opadla částečná nervozita na našich florbalkách a konečné skóre vyústilo v naši premiérovou radost se skóre 6:4. V tomto utkání zaznamenal svůj premiérový zásah Ferda.

 

Pro druhé utkání proti domácímu mužstvu T.J. Sokol Břeclav jsme nastoupil s větším sebevědomím z předchozího zápasu. Zejména obránci si vzaly k srdci rady od trenéra Dominika Lištáka a začali lépe rozehrávat míček, aniž by se pouštěli do zbytečných kombinací u našeho brankového prostoru. Průběh hry byl po celou dobu vyrovnaný, nicméně pohybově lepší soupeř byl nakonec šťastnější se výsledkem 5:3 pro Břeclav. „Soupeř nám po celou dobu dělat svým rychlým přístupem a presingem problémy v kombinaci, nicméně musím pochválit své hráče, že bojovali až do poslední sekundy“ doplňuje trenér Michal Hypl, jakožto hlavní trenér u našeho „B“ týmu.

 

Poslední třetí utkání s Mikulovem nabídlo několik krásných kombinací našeho mužstva, kdy se zejména první formace v obraně s Erikem a Harrym a v útoku s bratry Kománkovými Davidem a Adam s podporou Ferdy prezentovala rychlou a bojovnou hrou. Po posledním zápasovém hvizdu svítilo na tabuli skóre 3:3, což znamenalo, že na řadu přijdou nájezdy. Pro tuto speciální herní disciplínu byli za naše mužstvo nominování David Kománek, Ferin Barkocy a jako poslední Harry. První dvě série z obou stran skončili gólovou radostí hráčů z obou stran. V poslední nájezdové sérii se blýskl v brance Hyplis a následně Harry s ledovým klidem přidal do šibenice vítězný gól a rozjásal všechny fanoušky a rodiče na tribuně a s radostným gestem ukončil utkání. „Musím smeknout před výkonem všech našich hráčů včetně nováčků, kteří nechali dali do prvního utkání úplně všechno. Jsem na patřičně hrdý“ hodnotí trenér Michal Hypl.