MLŽI A | Berou plný počet bodů na úvod sezóny

S novou sezónou 2024/2025 byly za Florbal Hodonín přihlášené dva týmy v rámci Jihomoravské ligy mladších žáků. Náš „A“ tým se v rámci první turnaje dne 28.9. vydal do sportovní haly SportPoint v Brně, kde sídli nejznámější brněnský klub Bulldogs Brno.

Je nutno podotknout, že z důvodu částečné marodky museli naši trenéři Václav Oslzlý a Michal Hypl počítat s účastí na turnaji pouze s devíti hráči v poli a s brankářskou jistotou Lukášem Hyplisem v brance.

V prvním utkání se naši svěřenci utkali se soupeřem TJ Sokol Letovice. Už od prvním minut bylo vidět, které mužstvo bude udávat zápasové tempo, a tím bylo naše mužstvo Florbal Hodonín, přestavující jednu z nejobávanější útočných sil v celé soutěži. Vždyť složení našeho mužstva zůstalo prakticky ve stejném složení oproti minulé sezóně, kde jsme obsadili celkovou čtvrtou pozici. „Konečné skóre 16:0 mluví samo o sobě, naši hráči si s chutí zastříleli na úvod turnaje“ hodnotí s úsměvem trenér Michal Hypl.

 

Do druhého utkání proti domácím Bulldogs Brno Orange jsme šli předvést co nejlepší florbal a potrápil favorizovaného soupeře. V první polovině utkání jsme čelili dvojnásobné přesile při hře 3:5 při zápasovém skóre 1:1. Sice jsme před koncem přesilovky obdrželi jeden gól, nicméně po krásné individuální akci Vaška jsme srovnali na 2:2, což se zdál být zásadní zlom utkání. Do poločasové pauzy jsme nakonec odcházeli za stavu 3:2 pro naše mužstvo. „ Je potřeba pokračovat v agresivní hře a rychle přistupovat k soupeřově hráčům a výsledek se brzo dostaví“ nabádal o přestávce své svěřence trenér Václav Oslzlý. Jeho slova byly ihned po zahájení druhé půle potvrzena a třemi rychlými góly jsme soupeři odskočili na stav 5:2. Od tohoto momentu již na palubovce vládlo pouze naše mužstvo v brance s výborným Hyplisem. Celkové skóre 9:2 hovoří samo o sobě. „Na soupeři bylo vidět, že si s naší fyzickou a agresivní hrou založenou na rychlé kombinaci nevěděl po celou dobu rady. Tento náročný a moderní styl hry bychom rádi předváděli po celou tuto sezónu“ komentuje s úsměvem trenér Václav Oslzlý.

 

Třetí utkání proti Hornets Brno ZŠ Horní yellow bylo v jednoznačné režii našeho mužstva, kdy celkové skóre 9:2 bylo s ohledem na počet neproměněných šancí sladkou tečkou za povedeným úvodním turnajem. „ Naše mužstvo ukázalo velkou vnitřní sílu a po herní stránce jsme viděli velký posun u většiny našich svěřenců. Současně mě těší, že se prosadili všechna útočná esa a posun v obranné rozehrávce, což je velký rozdíl oproti minulé sezóně. Současně děkujeme všem rodičům a fanouškům za velkou podporu a budeme rádi, když nás opět přijdou povzbudit za 14 dní do Dubňan“ hodnotí trenér Michal Hypl.