Seriál Rozhovorú | Václav Oslzlý – Tréner

Ďalší diela a ďalšie otázky nám zodpovedal tréner Vašek! Pozrime sa ako vníma florbal v Hodoníne!
 
 
 
 
Prečo ste sa rozhodli stať sa trénerom florbalu?
 
V minulosti jsem hrával závodně florbal a před 2 roky jsem začal vozit syna Vaška na florbalové tréninky do Lužic, kdy na tehdejší tréninkové skupině byl jako trenér pouze Jirka Wagner, tak jsem se rozhodl využít své zkušenosti a připojit se k trénérskému týmu klubu Florbal Hodonín na místo trávit čas na cestě z Lužic do Velkých Bílovic a zpět.
 
Aké sú vaše výzvy do novej sezóny?
 
Pro osobu trenéra je to zdokonalování a učení se novým poznatkům a metodám u mládežnického florbalu. U týmů mladších žáků je dosažení minimálně stejně dobré pozice v lize u „A“ týmů a rozvoj hráčů u nově vzniklého „B“ týmu, abychom dokázali hrát solidní florbal.
 
Opíšte sa, aký ste typ trénera?
 
Řekl bych náročný, (smích)…….Jako u každého sportu je důležitá fyzická kondice a vnímání daného sportu, což se snažím v dětech rozvíjet.
 
Aký florbal chcete predvádzať?
 
V nové sezóně 2024/2025 bych se chtěl u mladších a starších žáků prezentovat rychlým a kombinačním florbalem, více pohledným stylem pro naše fanoušky :-).
 
Máte nejaký odkaz pre hráčov a rodičov pred novou sezónou?
 
Pro hráče, aby si florbal užívali, s radostí na sobě pracovali a pravidelně chodili na trénink. Pro rodiče, aby si našli více času o víkendech, přišli fanděním podpořit své děti a očenili jejich snahu se zlepšovat a učit se z chyb, což jim i do života přidá sebevědomí.
 
 
Vašku ďakujeme za tvoj čas a prajeme ti veľa štastia.