Dvojnásobný mistr světa Kevin Haglund v Hodoníně

V neděli 2. června navštívil florbalový klub Florbal Hodonín Kevin Haglund, ten si společně
s Pepou Juhou připravil tréninky pro děti z hodonínska. V rámci kempu proběhla také diskuze, autogramiáda a společné focení. Děti s florbalovými hvězdami stihli dva tréninky, a také zápas.

Anabáze kempu s florbalovou hvězdou nebyla jednoduchá, ale tato unikátní akce se nakonec
podařila dostat do Hodonína. „Jsem moc rád, že naši přátelé z Peaches Kempu, Jonáš Kůra
Pepa Juha, nám pomohli dostat Kevina do Hodonína. Byla to úžasná, pozitivní akce, plná inspirace.

Za téměř třicet let, co se věnuji florbalu jsem nezažil tak perfektní setkání,“ dodává s nadšením hlavní organizátor akce a majitel klubu Florbal Hodonín, Jiří Wagner.

Kempu se zúčastnilo dvacet dva dětí a do haly si našli cestu také rodiče, kteří nasávali atmosféru.

„Celým kempem provázel Pepa Juha. On i Kevin jsou naprostí profesionálové každým coulem.

Pepou pravidelně spolupracujeme a Kevin. To je pro mě opravdová florbalová celebrita – ochotný, milý, otevřený, usměvavý, prostě frajer. Jsem moc rád, že jsme se potkali a navázali jsme nové přátelství. Jak sám Kevin říkal, škoda, že zatím nemáme dospěláckou sekci,“ dodává pobaveně Wagner.

Veškerou část dne a programu Kevin odtrénoval s dětmi a intenzivně se zapojil i do hry v níž
nakonec ve dvojici s Pepou vyzval zbytek účastníků kempu. Záda jim kryl odchovanec hodonínského florbalu, Vojtěch Drobeček.

„Bylo opravdu neuvěřitelné sledovat všechno co dělali. I pro mě to bylo něco neuvěřitelného. Jsem rád, že to viděli i naši trenéři, kteří získali mnoho inspirace do další práce. Poslední klání nakonec dopadlo lépe pro děti z FloHo, které porazili tým IBK JuHag 4:3. Děti byly nadšené a bylo to skvělé zakončení celého dne,“ uzavírá
akci Wagner.

A co říkají samotní účastníci akce?

„Jsem moc rád, že jsem tu byl. Je skvělé, co pro nás naši trenéři pravidelně připravují. Těžko bychom měli možnost se s nimi potkat někde jinde. Nikdy jsem neviděl takové hráče. Moc jsme si to užili a jsme rádi, že jsme nakonec Kevina a Pepu porazili,“ dodává nadšeně naděje hodonínského florbalu, Alex Buraj.

A co na to trenéři?

„Do Hodonína jezdím moc rád, je tu vždy kupa velmi šikovných dětí a organizace od Jury je vždy perfektní. První česko-slovenský kemp s mistrem světa se opravdu povedl a byl to zážitek pro nás oba,“ komentuje kemp, Pepa Juha, který se již každým dnem bude přesunovat do svého nového působiště ve Finsku.
Diskuze byla plodná. Hráči a hráčky měly spoustu otázek, a dokonce padaly otázky od dětí
v angličtině přímo na Kevina.

Témata byla různá. Od oblíbeného spoluhráče, kde hledá
inspiraci, nejlepší gól, jaký je nejméně oblíbený gólman, až po to, co by doporučil dětem.

„Kemp byl skvělý, moc jsem si ho užil. Velmi rád pracuji s dětmi. Byla tu skvělá energie. Hlavně si přeji, aby se děti bavily florbalem, aby se posunovaly a budu moc rád, když se s nimi potkám na turnaji v Praze, nebo u nás ve Švédsku. Věřím, že v Hodoníně nejsem naposledy,“ dodává Haglund.