Mladší žáci se zúčastnili prestižního turnaje eFlorbal Spartak Cup v Hluku 2024 

V neděli dne 5.5. se naše družstvo mladších žáků dostavilo na Spartak Cup, jehož kvalitní obsazení s 12 týmy rozřazenými týmy do tří skupin slibovalo zajímavou podívanou a florbalové bitvy. 

Náš tým v brance s Čabou, v obraně s Ondrou, Leou, Lukasem, Davidem Štěpanovským a útočníky Carlosem, Samuelem, Vaškem, Davidem Cetlem, Anetou a Riškem byl zařazen do první skupiny společně s Olomouc U12, FBK Spartak Hluk a FBC Spiners Slavičín. Je nutno podotknout, že část našich svěřenců měla v nohách náročný turnaj elévků Modra Cup z předchozího dne, což je neprojevilo v jejich výkonu a spíše naopak Vašek s Davidem Štěpanovským byli tahouni našeho mužstva na turnaji.

První utkání proti Olomouci U12 skončilo po patnácti hracích minutách výsledkem pro soupeře 0:3. Po celou dobu prvního utkání jsme tahali za kratší konec, vyběhal nám rychlost a houževnatost v osobních soubojích. „Do další utkání je potřeba, abychom se více soustředili na výkon a do druhého utkání nastoupil úplně jiný tým s chutí po vítězství“ komentuje trenér Václav Oslzlý.

Tato slova se brzy po začátku druhého utkání proti domácím FBK Spartak Hluk naplnila po dvou rychlých gólech Vaška jsme vedli 2:0, což uklidnilo celý tým. Do konce hrací doby zápasu se ještě následně prosadili Carlos a Samuel a finální skóre 4:1 nám dávalo naději pro dobrou pozici pro vyřazovací boje.

V třetím utkání proti nejslabšímu týmu skupiny FBC Snipers Slavičín jsme celou dobu kontrolovali průběh utkání s míčkem na našich florbalkách po gólovém vyjádření Carlosem, Riška a Vaška v konečné skóre 3:0.

Po skončení skupinové fáze nás výsledky z jiných skupin přiřadili v osmifinále proti soupeři Orel Uherské Hradiště. Průběh osmifinálového zápasu byl pro naše mužstvo spíše trápením, než ukázkou florbalové kombinace s pěknými akcemi. Naštěstí jsme se gólově dokázali prosadit po důrazu Vaška u soupeřova brankoviště a notnou dávkou štěstí jsme postoupili do čtvrtfinále pro družstvu Florbal Vsetín. „Většina svěřenců zbytečně znervózněla a současně nám chyběl tak potřebný klid na florbalkách, abychom předvedli lepší výkon. Jsem rád za výhru, družstvo ukázalo svou sílu, i když se nám herně nedařilo“ shrnuje trenér Václav Oslzlý

Ve čtvrtfinále jsme nastoupili proti velice kvalitnímu soupeři Florbal Vsetín. Většinu zápasu jsme se bohužel bránili proti rychlejšímu a dobře kombinujícímu soupeři. Konečný výsledek 0:3 pro Florbal Vsetín byl posledním zápasem našeho týmu v povedeném turnaji. „Jsem hrdý na své všechny hráče a tým, který předvedl, že má před sebou velkou budoucnost. Všichni hráči ze sebe vydali to nejlepší, a patří jim můj obdiv a poděkování. Současně děkuji za podporu týmu našimi fanoušky, kteří byli opět slyšet“ uzavírá hodnocení turnaje trenér Václav.