Přípravka | v Dubňanech ukázala působivý posun

V neděli 21. dubna se v dubňanské Sokolovně sešli nejmenší kategorie, aby se opět poměřili v jejich dalším progresu. Na tento „domácí“ turnaj jsme vyrazili s neúplnou sestavou, avšak odhodlaní bojovat jako vlci. 
 
Do prvního zápasu jsme vstoupili proti nadupané lavičce FATRu. Zápas se odehrával ve velkém tempu. Náš brankář Miško chvilkami pospával. Soupeř byl bojovný a srdnatý a často troskotal právě na našem fantomovi. V obraně se perfektně orientoval Šimi Oslzlý a Elenka Tichá. V útoku řádili dobrmani Kubko a Samko. „Moc se mi líbil zápas, ve kterém všichni makali o106. Velmi mě potěšily pokusy o kombinaci a pohyb s míčkem, který dlouhodobě u malinkých dětí řešíme,“ dodává hrdě kouč Wagner, jeho tým byl nakonec o malinko přesnější v koncovce a tak se mohly dětičky radovat. 
 
Ve druhém zápase nastupoval tým proti kolegům z Hodonína, který zdobí dlouhodobě velmi dobrá hra zejména děvčat. „Dětičky se soupeře nezalekly a zejména v první půlce jsme odehrály super part. Soupeř nás od druhé půlky drtil, ale dokázali jsme eliminovat jeho nejšikovnější hráče. Bohužel jsme selhali v koncovce a výborně nás vyčapal golman,“ dodává k zápasu Wagner. Soupeř nakonec po půli 1:1 odskočil a zvítězil větším rozdílem. „Výborný zápas. Přesně takový nás může posunovat kupředu. Navíc si děti vytvořily skvělou atmosféru a zápas krásně gradoval. K naší hře sem nemusel nic dodávat. Byl tam pohyb, nahrávky, dobrý pohyb a i velmi solidní obrana na tak malinké dětičky,“ raduje se Wagner.
 
Třetí zápas jsme si trošku odfrkli a seřídili jsme mířidla a dlouho to vypadalo na úspěšný konec. Bohužel pár slabších chvilek při bránění nás stály vítězství. Radost jsme z remízy měli, jako bychom vyhráli mistrovství světa. „Hra se přelévala ze strany na stranu. My jsme měli trošku více ze hry, ale soupeř nám nedal nic zadarmo. Bavilo mě to,“ dodává trenér. 
 
V posledním zápase proti Aligators na nás dolehlo trošku uspokojení. Oslabený soupeř těžil z individuální připravenosti několika hráčů a hra se spíše odehrávala ve stylu sebereme mu míček, ať nestřílí. Bohužel se nám to dvakrát nepovedlo a náš golman se už viděl na párku v rohlíku. „Klasický závěrečný zápas. Dobrá hra na všech frontách, trošku smůly na závěr,“ dodává Wagner. V tomto zápase zaskvěl zejména Bárt a Peťa Ďuriš, kteří hráli velké zápasy na tomto turnaji. 
 
Jeden  z posledních turnajů přinesl velmi pozitivní projevy hry. „Byl jsem v úžasu, jaký velký kus jsme ušli. Pokud bych směl porovnávat s ostatními týmy, tak jsme se nejvíce snažili o nahrávky a celkově jsem viděl velké  zlepšení. To mě moc těší,“ dodává s úsměvem Wagner.
 
Poslední utkání odehraje přípravka 4. května v Dolních Bojanovicích. „Bude to parádní rozlučka se sezónou. Podařilo se nám zapojit  letos mnoho hráčů včetně farem a moc mě to těší,“ uzavírá pomalu sezonu Wagner.