MLŽI | Byli jsme blízko velkému úspěchu na Modra Cup 2024

V neděli dne 21.4. se konal prestižní turnaj mladších žáků U14 v Modře za účasti Top týmu ze Slovenska včetně našeho týmů mladších žáků U13, za které nastoupili v brance Hyplis, v obraně Lukas, Ondra a Lea a v útoku Alex, Vašek, Samo, Carlos, David Cetl, David Štěpanovský a benjamínek sestavy Nikola Hanuš ročník 2014, což znamenalo občas hrát i oproti 4 roky starším protihráčům.

V základní skupině jsme postupně narazili na týmy Dubnici s výhrou 3:0, kdy se dvěma góly zaskvěl David Cetl, 1 gólem Vašek a brance kraloval Hyplis, následně jsme jednoznačně přehráli Capitol BA 7:1 s hattrikem od Alexe. Posledním a zároveň prověrkou před semifinále se nám stal souboj s domácím týmem Modra žltí. V rychlém zápasovém tempu jsme jenom těžko hledali recept na rychlejšího, důraznějšího soupeře a po zbytečné ztrátě koncentrace po dvou obdržených gólech v poločase jsme nakonec prohráli 1:4. Po zápasovém hodnocení v kabině došlo i na důraznější slova od trenérů Václava Oslzlého a Michala Hypla „Jsme jeden tým a všichni musí na hřišti podat více než stoprocentní výkon bez ohledu, zda je Vašek v obraně nebo v útoku či rozhodčí nepískne správně jeden zákrok, je potřeba hrát dále a držet koncentraci na zápas“.

S ohledem na konečnou minitabulku ve skupině jsme museli nastoupit na pětiminutovém prodloužení proti týmu Dubnice, kdy rozhodoval zlatý gól. Tato volba trenéra Václava Oslzlého se nám vyplatila a po 1 minutě a 9 sekundách prodloužení rozhodl krásnou nechytatelnou střelou k tyčce Alex. „Je nutno podotknout, že do prodloužení nastoupil náš tým jako jiný tým, plně koncentrovaný a hladový po vítězství“ přidává spokojeně komentář trenér Michal Hypl.

V semifinále nás čekal opravu velice těžký soupeř Snipers Bratislava, jehož tým tvořil většinou hráči U14, což při pohledu z tribuny bylo zvýrazněno o dvě hlavy většími hráči soupeře. Pro tento souboj se trenérské duo uchýlilo ke změně v sestavě, kdy ve středu útočných řad nastoupili střídavě Vašek se Samuelem pro eliminaci rychlých protiútoků soupeře. Tato taktika se nám vyplatila a od samého začátku se nám dařilo eliminovat drtivý tlak soupeře, kdy v brance nás držel famózními zákroky Hyplis. Na konci první půle z ojedinělého protiútoku došlo k nedovolenému sekání při nájezdu Sama na soupeřova brankáře a rozhodčí nařídili nájezd, který bohužel nedokázal Alex proměnit, chybělo nám opravdu málo, abychom misky vah posunuly na naši stranu. V druhé půli jsme bohužel udělali chybu v obranném pásmu a po vyloučení Lukase jsme dostali gól na 0:1 a v závěrečné power-play druhý gól na 0:2. „Jsem hrdý a současně musím smeknout nad celým týmem, který podal stoprocentně koncentrovaný výkon na hranici našim možností. Proti tak silnému a o dva roky staršímu soupeři jsme byli více než rovnocenným soupeřem, což je naše skvělá vizitka“ dodává po zápase spokojený trenér Václav Oslzlý.

V posledním zápase o třetí místo jsme již bohužel fyzicky nestačili v odvetě na tým Modra žltí a odvezli jsme si z turnaje skvělé čtvrté místo. „Příští rok ve stejné sestavě můžeme určitě aspirovat na celkové vítězství v turnaji. Poděkování je všem hráčům a fanouškům, kteří vytvořili krásnou florbalovou kulisu“ shrnují trenéři našeho mužstva Oslzlý a Hypl.