MLŽI | Další parádní představení MLŽÚ

V rámci dalšího kola Jihomoravské ligy mladších žáků se naše mužstvo dostavilo do SH Blučina na souboj s týmy Aligators Green, Bulldogs Brno White a FBŠ Hattrick Brno Blue.

List zvučných florbalových klubů předznamenával prestižní souboje i s ohledem na to, že naše mužstvo se před tímto kolem nacházelo na výborné 4. místě z celkového počtu 23 mužstev s ambicí tuto pozici si v tabulce upevnit.

 Nutno podotknout, že trenér našeho mužstva Václav Oslzlý musel řešit několik omluvenek, čímž se otevřela cesta pro sbírání zkušeností i dalším hráčům širokého kádru mladších žáků.

Do prvního utkání proti Aligators Green jsme vstoupili ve výborném zápasovém tempu a po celou dobu utkání jsme jednoznačně diktovali zápasové tempo. Konečné skóre 4:0 na pro náš tým jen částečně odpovídalo obrazu hry, jelikož jsme neproměnili několik samostatných nájezdu především u Carlose z očí do očí na soupeřova gólmana a současně netrefili několik prázdných branek. V zápase se dvakrát trefil Alex a po jedné brance přidali Vašek a David Štěpanovský. „Velice jsem spokojen především s obranou fázi a čistým kontem na straně Čaby“, shrnuje a spokojeně komentuje trenér Václav Oslzlý.

Začátek druhého utkání proti Bulldogs Brno White byl ve znamení drtivého tlaku našeho mužstva, kdy jsme sice první poločas prohráli 1:2, a to díky neproměnění přibližně deseti stoprocentních tutovek. Při poločasové poradě trenér Václav Oslzlý nabádal své svěřence k trpělivosti s tím, že gólové vyjádření určitě brzy přijde. Jeho slova se v zápětí brzy naplnila v konečné zápasové skóre 6:3. Toto skóre by skončilo i větším rozdílem, kdybychom se vyvarovali dvou individuálních chyb v našem předbrankovém prostoru. V rámci tohoto zápasu si Carlos spravil chuť a hattrikem dotáhl naše mužstvo k vítězství podpořené dvěma góly od Alexe a jedné trefě od Vaška. Finální komentář trenéra Václav Oslzlý popisuje celkový průběh: „Celkové skóre by skončilo i výraznějším rozdílem, pokud bychom byli více efektivní v koncovce, a to především v první půli“.

Poslední utkání proti FBŠ Hattrick Brno Blue bylo pod jednoznačnou taktovkou našeho mužstva s výsledkem 11:2. Hattrikem se blýskli našeho největší útočné esa Alex a Vašek, po dvou trefách přidali Carlos a David Štěpanovský, který byl při tomto turnaji opravdu při střelecké chuti a premiérový gól v rámci svého turnaje přidal nováček David Cetl.

„Během celého turnaje jsme obdrželi pouze pět gólů  v rámci tři zápasu, což je skvělá vizitka naší pevné defenzívy podpořené skvělým výkonem brankáře Čaby. Současně musím vyzvednout herní posun v útočné fázi, a to zejména zlepšení mezihry, více přihrávek a několik výstavních kombinacích na soupeřově půli podpořených bouřlivým fanděním našeho početného kotle“ celkově shrnuje velice podařený turnaj trenér Václav Oslzlý.