PRÍPRAVKA | Prokázala vlčí bojovnost v Hodoníně

Další turnaj v Hodoníně čekal naše nejmenší. Na turnaj jsme nastupovali s 11 hráči do pole a oporou v bráně Majkem Kellerem. Po delší době se na lavičce představil také šéf klubu, Jiří Wagner. „Na turnaj jsem jel s očekáváním. U malých děti jsou herní i osobní posuny obrovské. Co bylo před týdnem již nemusí být pravda. Navíc jsem se vracel do míst, kde jsem florbalově vyrostl, a tak bylo o zábavu postaráno,“ dodává Jiří Wagner. 
 
První zápas si to vlci rozdali s domácími tygříky. Vyrovnaná bitva se přelévala ze strany na stranu. A brankář Keller musel mockrát čarovat. Obrana v čele s Robem Kohoutem se vzorně starala o střelkyni soupeře. „Byl to takový první zápas. S tím máme vždycky starosti. Líbila se mi bojovnost a nasazení. Výpady do obrany domácích byly zajímavé. Je vidět, že do budoucna to může být celkem jízda. Potěšil mě velmi výkon našeho brankáře, který měl prostě svůj den a na závěr utkání navíc vychytal trestné střílení,“ chválí svůj tým Wagner. Remíza celému utkání před velmi dobrou a slušnou kulisou seděla.
 
Ve druhém zápase se FloHo postavil týmu ze Slavkova. Ten vedla florbalová legenda, Radim Fila a bylo to znát. „Za mě nejlepší soupeř. Agresivní, rychlý, individuálně celkem zdatný. Byla to pro nás dobrá prověrka. V první půlce jsme jen bránili, ale ustáli jsme tento velký tlak zejména díky našemu brankáři,“ uvádí zápas Wagner. Ve druhé půli se hra vyrovnala a tím se srovnalo i skóre. V závěru utkání Hodonín sahal po senzační výhře, ale nakonec po chybkách v obraně náš brankář kapituloval. „Moc věcí mi tento zápas ukázal. Od chápání hry, pravidel, až po jednotlivé činnosti hráčů. Je na čem pracovat a náš velmi mladý a nezkušený tým jednou bude mít skvělou sportovní budoucnost,“ predikuje Wagner. Výsledek 1:2 byl ale velmi dobrý a dobrá investice do budoucna. 
 
Třetí zápas byl opět proti Slavkovu, tentokrát tým byl tým RED. „Hráče jsem upozorňoval na podobný průběh jako s jejich parťáky z předchozího zápasu. Ale jak už to bývá koncentrace u malinkých dětí byla ta tam,“ dodává pobaveně Wagner. V zápase nedominoval ani jeden z týmu, ale po dobré první půli přišly výpadky a skóre narostlo ve prospěch Slavkova (1:4). „I přes kouzla a čáry Miška Kellera nám to prostě nesedlo. Děti měly plnou hlavu všeho ostatního a nevyšlo nám to. V tomto zápase se mi moc líbil Samko Bílý a Peťa Samson. Kteří se rvali o každý míček a centimetr palubovky,“ chválí své svěřence Wagner.
 
Poslední zápas proti FATRu, který posílil lavičku o klubové legendy byl od začátku vyrovnaný. Hráči Dubňan měli chvilkami více ze hry, a tak se šlo do poločasu s vyrovnaným skóre. „Dětem jsem říkal, aby se pokusili hrát více v pohybu a snažili se nahrávat. Věřím, že jak lehce povolí jejich ego „já“, tak si poradí s kde jakým soupeřem a hlavně jim přibudou góly, po kterých dychtí,“ dodává Wagner. V druhé části již vlci dominovali, ale slabší souhra a nepřesná koncovka dovedla zápas do remízového stavu. „Děti byly úžasné. Odehráli jsme 4 velmi dobré zápasy. Skvěle nás držel první útok Dobrmanů (Maximilián, Blaha). Nicméně o jedničce na hřišti během dnešního dne mám jasno. Po delší době se opět blýskl náš golman Miško Keller – výborné výhozy, skvělá práce v brankovišti, prostě mu to sedlo. Magie Očova, kterou okusil i jeho táta a skvělý basketbalista Tomáš, stejně jako strejda Martin, zafungovala. Věřím, že v Míšovi máme opět šanci mít velkou maskovanou oporu. Stejně jako je u nás dlouhodobě – ať už v osobnostech Alexe Košťála (AS Trenčín), Vojtěch Drobeček (Bulldogs Brno), nebo aktuálně Čaba, Hyplis nebo Andy. S brankáři to prostě umíme, 🙂 “ má radost ze sobotního turnaje Wagner. 
 
A na čem by měl jeho tým popracovat? „Těch věcí je spousta. Nemáme kam moc spěchat. většina dětí bude ještě další rok v přípravce, takže je potřeba aby je to co nejvíce bavilo a hráli co nejvíc zápasů. To je pro ně nejlepší škola. No a když přidáme trošku těch nahrávek, zlobit se nebudu,“ dodává hrdě Wagner. 
 
Další turnaj malinkých odehraje FloHo bohužel až za měsíc 23. 3. opět na základní škole v Hodoníně. „Je to dlouhá doba, ale aspoň můžeme opět potrénovat a zase ukázat, co nového jsme se naučili. Mezi tím si zahrajeme zápas rodičů a dětí, kam všechny srdečně zvu,“ uzavírá Wagner.