MLŽI | Napínavé zápasy MLŽů

Naše mužstvo absolvovalo svůj poslední turnaj před Vánoční přestávkou V Blučině proti týmům Aligators, Hornets a Břeclav, což již z předzápasového očekávání slibovalo zajímavou podívanou a důležité srovnání našeho mužstva z předních týmů tabulky. S ohledem na tuto skutečnost se trenéři rozhodli nominovat i hráče, kteří se v této sezóně ještě nedostali na palubovku, a tak si Tomáš Král, Ondřej Kohout a Erik Braček odbyli svou premiéru za kategorii mladší žáci.

V prvním zápase tohoto turnaje jsme nastoupili pro Aligators, kteří jako domácí pořádající tým se na turnaj adekvátně připravili a to i po hráčské stránce ze svého nejsilnějšího týmu. Po celý zápas jsme sledovali vyrovnaný zápas, kdy bylo pouze otázkou štěstí, které mužstvo vstřelí vítěznou branku, což se nakonec podařilo našeho soupeři. Na konci utkání nás mrzeli dvě velké šance Carlose a Vaška, nicméně i tak naše mužstvo předvedlo mnohem lepší turnajový rozjezd oproti dvěma posledním turnajům, hodnotí trenér Florbal Hodonín Václav Oslzlý.

Do druhého utkání jsme šli s pozměněnou sestavou a s cílem předvést co nejlepší výkon proti prvnímu týmu tabulky Hornets Brno. Náš fanclub na tribuně s podporou znělých bubnů a vyladěných hlasivek s pokřikem „Florbal Hodonín do toho“ nás opravdu vybičoval k nejlepšímu výkonu sezóny. Krásný zápas ozdobený z obou stran několika krásnými, herními, individuálními a gólovými akcemi na obou stranách, byl tou nejlepší odměnou pro všechny sledující rodiče na tribuně. „I přes výsledek 4:5 musím pochválit celý tým včetně skvělých brankářů.“ s úsměvem hodnotí trenér Václav Oslzlý.

V třetím utkání proti Sokol Břeclav dostali na palubovce prostor i nováčci, kteří se odměnili na svou nominaci a makali na hranici svým možností. Finální výsledek 7:2 pro naše mužstvo nám byl s jistou mírou odměnou na předešlé dva zápasy. 

„V obraně se opět blýskla naše nová vycházející hvězda Lea Macháčková. Lukas Laurenčík vsítil svůj první gól sezóny. Na středu prvního útoku se neztratil Adam Kotasek, ba naopak, velice mile překvapil svým silovým pojetím a dobrou rozehrávkou. Naše TOP lajna podala více než heroický výkon proti předním týmům tabulky. I nováčci předvedli slibný výkon, na kterém bychom chtěli stavět. Naším cílem je postupně zapracovat všechny hráče do častějšího zápasového tempa“, shrnuje celkově podařený turnaj Václav Oslzlý.