Dorostenci | v DolBoj po zlepšení opět bez bodu

„Domácí“ turnaj dorostenců opět poznamenaly omluvenky. Štíhlý kádr se tentokrát mohl opřít o navrátivšího talenta Kristiána Schwarze, který se po dlouhé pauze opět objevil v bráně vlků. Tři obránci a pět útočníků si přišlo ozkoušet, jak se od posledního turnaje posunuli. Souboj s týmy z čela tabulky sliboval zajímavé měření sil. 
 
„Do turnaje jsme šli bez větších očekávání. Stále nám chybí kapitán Novotný. Tentokrát i stálice v obraně Složil a na cestu do Itálie se vydal i bijec Dunka. Nicméně vím, že jsme se snažili zapracovat na několika aspektech, z kterých bychom měli těžit i do budoucna. Přece jen máme velmi mladý tým, který sbírá minuty po jednotkách. Naši „dorostenci“ jsou vesměs starší žáci, takže každý zápas je pro nás velkou výzvou, kterou přijímám s pokorou, ale učíme se nebát a nemít přehnaný respekt,“ uvádí trenér Jiří Wagner.
 
Do prvního utkání proti Hluku, který přijel do Dol Boj v podobném složení jako domácí tým, vstoupili hodoňáci velmi dobře. Stíhali tempo, pokoušeli se o kombinaci a mohli se opřít o gólmana Schwaze, který i přes nedostatek zkušeností a golmanské praxe předváděl výborné výkony. Po dvou třetinách a dvou nešťastných gólech svítilo na scoreboardu 0:2. „První dvě třetiny byly výborné. Moc se mi líbilo nasazení obránců, zejména Markét a Radim hráli výborně. Naši útočníci se pokoušeli o kombinaci a v soubojích se nebáli hrát tvrdě proti větším a silnějším soupeřům,“ vypichuje pozitiva Wagner. Jeho tým bohužel ve třetí třetině doplatil na málo zkušeností a padl. „Tým jsem musel pochválit. Zlepšení bylo velké, ale zatím to nestačí. Nicméně máme ještě 2 – 3 roky pospolu, takže věřím, že se budeme zlepšovat každý trénink,“ vlévá optimismus do žil svému týmu, Wagner.
 
Druhé utkání proti favoritovi ligy z Brodu to byla jiná štace. Totální dominace a gentlemanského chování soupeře bylo k hodońákům ještě milostivé. „Nováčkovská daň je snad splacena. Bohužel jsme zaostávali. Soupeř k nám byl zdvořilý a velkorysý. My jsme si po chvilce museli stanovovat dílčí cíle na střídání, ale mašinerii jsme kontrovat nedokázali. My si rozdílové hráče nyní tvoříme. Nicméně, bylo to od Brodu inspirativní,“ dodává k nešťastnému zápasu Wagner. 
 
V útoku se tentokrát blýskl Filip Groh, který svým pohybem dělal soupeřům velké problémy. „Jsem rád, že se Filip chytl. Zlepšila se i tréninková morálka, tak uvidíme, kdy nastoupí i výsledky. Moc mě potěšila naše obrana – Radim „mirabago“ Már – Denis „Koloušek“ Ćeman, Markét „Rusalka“ Jeřábková, která si vedla skvěle! Obráci to majídlouhodobě velmi složité, ale aspoň se naučíme výborně bránit,“ dodává s úsměvem Wagner.