Mlži | po výborném výkonu bereme 9 bodů

Do čtvrtého turnaje sezóny se trenérský tým rozhodl vzít početnější tým. Dvě obranné dvojice tvořené především vlčicemi Anetou, Leou a Karolínou doplněné Lukasem Laurenčíkem a třemi kompletními trojicemi tvořilo kostru týmu. Třetí lajna tvořena elévky Adamem Kotáskem „Messier“, Kubou Půčkem a Nikolou Hanušem obdržela nominaci po tvrdé práci na trénincích a současně si chtěl trenér Václav Oslzlý vyzkoušet, jak se kluci zlepšili od posledního turnaje v pětkové souhře.

Soupeřem našeho týmu tvořily týmy především ze středu tabulky, což slibovalo zajímavou podívanou podpořenou početnou diváckou podporou našeho týmu v hledišti lanžhotské haly.

Začátek prvního zápasu jakoby kopíroval pomalý rozjezd našeho týmu z posledního turnaje proti domácím florbalistům TJ SOKOLA LANŽHOT. Až příliš nepřesností v útočné fázi a polo spící mužstvo vyústilo v poločasové skóre 1:1. V druhé půli obrázek naší hry už začal jevit známky prvků, které naordinoval našemu týmu lodivod na střídačce Václav Oslzlý. „Výhru 3:1 jsme řečeno vydřeli vlčí vůli a silou naší TOP lajny podpořenou bezchybným výkonem našich brankářů Čaby a Hyplise, kteří se opět střídali v brankovišti v poločasovém tempu“, komentuje trenér Václav Oslzlý. 

V druhém utkání proti rivalům ALIGATORS GREEN to byl naopak úplně jiný přístup našeho týmu již od samého začátku utkání. Od prvních sekund jsme agresivním presingem v útočném poli dostávali soupeře pod obrovský tlak a po 2 minutách se skóre 4:0 byl zápas prakticky rozhodnut. Šéftrenér hostujícího mužstva ihned zareagoval „timeoutem“. Soupeř jakoby nevěřil svým očím s jakou silou naše první TOP lajna nastoupila do utkání. Poločasový výsledek 10:0 pro naše mužstvo umožnil dát více prostoru i třetí lajně, které minutu po minutě sbírala cenné zkušenosti s pětkového florbalu. Adam Kotásek „Messier“ konečně přitvrdil v soubojích a rozehrál několik pěkným kombinací na své křídla Nikiho a Kubu. Benjamínek Kuba Půček dokonce po krásném průniku vstřelil svůj první gól za mladší žáky a obdržel od trenéra Václava Oslzlého velkou pochvalu a uznání. Soupeř po zbytek utkání pouze vyhazoval míček z jeho obranného pásma a již se prakticky nepokoušel o žádné útočné výpady. „Takový respekt budilo naše mužstvo“ s hrdostí podotýká trenér Václav Oslzlý.

Do třetího utkání jsme nastoupili se zvýšeným sebevědomím z předchozího zápasu a současně i s respektem k soupeři FBC GEPARDI BRNO YELLOW, který minulý ročník okupoval vrchní pozice tabulky. Naše mužstvo opět vstoupilo do zápasového tempa plně soustředěné a cílem předvést co nejlepší kombinační hru. V obranné fázi se po celý turnaj ve výborném duchu prezentovala naše děvčata Aneta „Oukland“, Lea a Karolína a to především výbornu hrou tělem podpořenou solidní rozehrávkou na naše rychlostně vybavené útočníky. V průběhu hry se dvakrát premiérově prosadil elévek David Štěpanovský, na němž byla vidět obrovská radost ze vstřelených gólů. Konečné skóre 9:0 stvrdilo skvělou formu a předvedenou hru našeho týmu založené na agresivním presingu, vysokém důrazu v osobních soubojích a vysokou efektivitu v koncovce.

„Mám velkou radost nad postupně se zlepšující kombinační hrou našeho týmu. Naše brankářská dvojice Hysplis s Čabou obdrželi za celý turnaj pouze jeden gól“, což na se výrazně podepsalo na zápasových výsledcích. Naše TOP lajna tvořena velkými florbalovými nadějemi Alexem „bomberém“, Samem a Vaškem prakticky nepustila soupeře k míčku, a pokud byli na hřišti, tak deklasovali soupeře svou rychlostí, tvdostí a efektivitou. Druhá lajna konečně ukázala svůj potenciál přetavený v gólové vyjádření jak Carlose Cetkovského, tak i Davida Štěpanovského podpořené několika pěknými kombinacemi. A v neposlední řadě naši nejmenší elévové ukázali svůj velký potenciál a nebáli se jít na plno do soubojů, což mě velice těší. Děkujeme všem fanouškům na velkou podporu v ochozech a těšíme se na další turnaj v Blučině.“ shnuje celý turnaj hrdě trenér Václav Oslzlý.