Strži | se poprvé představili v sezóně ve Slavkově

První turnaj v nás vzbuzoval spoustu otazníků. Zcela nový tým starších žáků s velkou řadou nováčků a prvních zápasů v kariéře nabízel nový pohled na florbal ve FloHo. Do Mikulova měla vyrazit zajímavá sestava namixovaná z hráčů mlžů, stržů a stržek. Bohužel řada omluvenek znamenala turbulentní změny na poslední chvíli. „Když jsem jel na zápas, nikdy jsem nepochyboval o tom, že uspěju. To je potřeba dětem vtloukat do hlavy. V hlavách jsme velmi slaboučcí a to je potřeba změnit,“ dodává na začátek sezóny šéf klubu Jiří Wagner. 
 
Do prvního utkání jsme tradičně vstoupili s Očovem. FloHo vlétl do zápasu bez ostychu. Dlouhou dobu to byla přetahovaná. Po druhé třetině vedl zlato-černý tým o gól. „Bohužel po několika chybách a nedůslednostech jsme byli i přes velmi dobrý výkon dotlačeni k hektickému závěru. Byla to výborná zkušenost a zápas jsem si užil ze střídačky. Věřím, že v budoucnu budeme mít více síly a odhodlání dotáhnout vyhraný zápas do konce. Moc si cením nasazení obránců, kteří hráli ve třech. Moc se mi líbilo nasazení křídelních hráčů. A fantastické bylo holčičí duo Kapitánka-Gazela. No bude na čem stavět,“ dodává radostně Wagner. Jeho tým sice nakonec podlehl po nájezdech, ale i tak to byl více než vydařený vstup do sezóny. 
 
Do druhého utkání nastoupili Vlci s velkým odhodláním. Herní převaha a chuť trošku svazovala hokejky hodoňáků. „Do utkání jsme nevstoupili moc dobře. Vypadalo to spíš jako úporná bitva v šachu. Jsem ale moc rád, že dobrý pocit z prvního utkání jsme přetavili i v herní převahu a tři body,“ dodává po vydařeném začátku sezóny a prvním plném bodovém zisku Wagner. Výborný zápas odehrál první centr Šimi Jančík se statistikou 3+1. „Šimon sehrál výborný turnaj, za mě jednoznačně nejlepší hráč. Je skvělé, že začíná ukazovat svůj potenciál naplno,“ uzavírá úvodní turnaj sezóny Wagner. 
 
Na dalším turnaji se Vlci představí proti Mikulovu a týmu Lanžhota. „Věřím, že budeme zase o kus dál. Věřím, že i přes podceňování a odchody „hvězd“ do velkých klubů budeme opět úspěšní. A hlavně doufám, že nejvíce děti překvapí samy sebe,“ prozrazuje Wagner.