Strži | Do Mikulova jsme jeli odhodlaní

V sobotu se naše družstvo vydalo do malebného Mikulova. Naší oblíbené haly. Čekal nás zatím suverén a domácí tým Mikulova a následně tým Lanžhota. „Do Mikulova jsme jeli odhodlaní. V naší lize se můžeme měřit s každým. Bohužel nejspíše bude naším největším soupeřem náš tým sám,“ dodává básnicky lodivod Wagner. 
 
Do Mikulova měli odjet tři pětky, nakonec i s posilou z mladších žáků Samem Slobodou, přicestovaly pětky pouze dvě. „Bohužel logistika a domluva nás trošku tentokrát vypekla, ostatně jako nekonečné omluvenky… K nominaci Sama jsem přistoupil z několika důvodů, je velmi pracovitý a zasloužil si ji. Navíc mu může pomoci a byť jsem měl spoustu ohlasů proč ho nevzít, rozhodl jsem se, že je připraven a není na co čekat. Jsem rád, že jsem měl pravdu,“ dodává s úsměvem Wagner. 
 

Do prvního zápasu vlci vlétli, jako uragán a domácí celek se nestačil divit. Po třech minutách prohrával dva nula a navíc své první dvě branky za strže zaznamenal právě Samo. V bráně se činil Andy Kuba, a tak do poloviny zápasu Floho tým byl velmi nebezpečný a dokázal ohrožovat branku domácího golmana. „Je škoda, že jsme pak neustáli narůstající tlak a fyzickou hru soupeře. Využil našich chyb a postupně nám docházela šťáva. Nicméně odehráli jsme výborný zápas. Věřím, že příště uspějeme i co se týká výsledku,“ doplňuje zápas Wagner. Kromě dvougólového Slobody se blýskl i efektivním nájezdem Maty Rosek, který dokázal ze vzduchu vstřelit branku. 

Do druhého zápasu hodoňáci vstupovali jako favorit. Bohužel nadšeně běhající soupeř dělal týmu problémy. „Paradoxně v prvním zápase jsme hráli mnohem lépe než v tom druhém. Byť s opačnými výsledky. Moc se mi ve druhém utkání líbil útok složený Salajková – Sloboda – Filipová. Viki dokonce dokázala vstřelit hattrick, což se jen tak nevidí,“ raduje se Wagner. Druhým hattrickem v zápasu se blýskl Maty Rosek. Po závěrečném hvizdu svítilo na ukazateli skore 8:5, ale s předvedenou hrou nebyl trenér Wagner spokojen. „Nelíbil se mi moc výkon, který jsme předvedli. Mrzí mě to kvůli dětem, protože první zápas jsme hráli opravdu parádně. Navíc někteří hráči, na které sázím mě trošku rozesmutnili. Jiní ale velmi mile překvapili, jako třeba Radim Már v obraně, který po delší pauze předvedl fantastický výkon. Jsme na dobré cestě, je ale potřeba aby všichni zatli zuby a odehráli jsme zápasy v co nejlepším rozpoložení. Cením si i těch co dojeli a nebyli stopro fit. Je potřeba pracovat na základních principech, které náš tým musí mít,“ dodává po tříbodové sobotě Wagner.