Tým mladších žáků předvedl velkou vlčí bojovnost na druhém turnaji a je stále bez prohry

Na druhém turnaji, který se konal dne 30.9 v odpoledních hodinách v hale Želva Dubňany, se postupně představil náš tým MLŽI proti velice známým soupeřům Alligators Green, ŠSK ZŠ Očovská Hodonín B a F.A.T.R Dubňany. Dopředu je nutno podotknout, že dva naši hráči ve věkové kategorii elévové Alex Buraj a Václav Oslzlý absolvovali ještě dopolední turnaj ve Valticích, což značilo jejich velice dobrou kondiční připravenost před sezónou v rámci letního soustředění a předsezónního kempu. Současně se k našemu týmu připojilo několik nových tváři pro sběr zkušeností v této věkové kategorii.

Do prvního zápasu pro Alligators Green jsme dle taktických pokynů vstoupili velice aktivně a od počátku jsme udávali zápasové tempo včetně gólového vyjádření. V brance nastoupil Lukáš Hypl povzbuzen dvěma čistými konty z předchozího turnaje a opět předvedl jeho velký florbalový potenciál do budoucna. Konečné skóre 6:1 zařídila naše první top lajna ve složení Alex-Samo-Vašek. 

Druhý zápas proti odvěkému rivalovi z Očovského klubu sliboval již od začátku napínavou bitvu jak na hrací ploše, tak i v hlasivkovém fondu našich podporujících rodičů na tribuně, kteří se tentokrát sešli v hojném počtu a určitě nelitovali. Po vlažném začátku a několika taktických chyb v rámci střídaní a ve standardních situacích se soupeř dostal do vedení. Tento nepříznivý průběh se nám postupně podařilo otočit včetně pokrytí klíčového hráče Očova, což nám přineslo vedení ke konci zápasu. Bohužel naší taktickou nevyzrálostí jsme přišli o výhru 5 sekund před koncem. Nicméně, náš výkon, podpořen vlčí bojovností a extrémním úsilím našich hráčů opět ukázal na náš potenciál do dalších zápasů či sezón.

Výhra v posledních zápase proti F.A.T.R Dubňany zakončila účinkování našeho týmu v rámci druhého turnaje, který nám ukázal, jak komentují trenéři Peter Granec a Václav Oslzlý „Výbornou individuální připravenost našich hráčů, skvělý týmový duch podpořený výbornými výkony našeho gólmanského dua a extrémním nasazením všech hráčů do posledního dechu na hrací ploše“. „Děkujeme všem hráčům za jejich výkon a fanouškům za fantastickou diváckou kulisu“ zmiňují a současně oceňují oba trenéři.