Další povedený turnaj mladších žáků s nováčky z elévků v sestavě

Třetí turnaj kategorie mladších žáků v rámci posledních třech týdnů s pikantními odvetami s týmy F.A.T.R Dubňany a ŠSK ZŠ Očovská Hododnín B opět sliboval dramatickou podívanou pro hojný Fans klub na tribuně. Jako třetí soupeř se dostavil tým Bulldogs Brno White složený výhradně z dívčího týmů, který současně hraje i jihomoravskou ligu mladších žákyň, kde nemá prakticky adekvátní konkurenci, na čemž se tento tým přihlásit do naší soutěže dle předzápasových informací získaných trenérem Václavem Oslzlým po rozhovoru s představiteli Bulldogs. A nakonec je potřeba zmínit, že v naší sestavě z 11 hráčů se objevilo 6 hráčů kategorie elévci a 3 z těchto hráčů byli vůbec na svém prvním turnaji za mladší žáky Jakub Půček, Adam Kotasek a Nikola Hanuš.

Začátek turnaje proti F.A.T.R Dubňany byl z naší strany opravdu velice vlažný, jako by se děti pořádně neprobudili a trenér Václav Oslzlý musel svými hlasivkami podpořit rychlejší adaptaci na zápasové tempo. Po utrápeném výkonu jsme vyhráli 4:3.

Do druhého utkání proti dívčímu týmu Bulldogs Brno White byl náš tým už plně zkoncentrovaný včetně dvou brankářských opor Hyplis a Čaba, kteří se pravidelně střídali po poločase pro rozložení herního vytížení. Tento trochu s nadsázkou pikantní zápas byl dlouho herně varovaný, kdy jsme až na konci zápasu přidali v rychlém sledu při power play soupeře uklidňující góly na celkové skóre pro náš tým 6:2. Jako klíčovým prvkem pro naše vítězství byl výborný presink na soupeřově půli především naší první top lajnou, který vyústil v chyby soupeře, které jsme následně potrestali. „Co se týče herní vyspělosti, tak bychom si mohli mnohé vzít od soupeřova týmu v tomto zápase a doufám, že i naši hráči evidovali herní způsob rozehrávky a způsob střídání u soupeřova týmu“ oceňuje trenér Václav Oslzlý.

Před třetím zápase proti ŠSK ZŠ Očovská Hododnín B jsme si udělali krátkou pauzu. Do zápasu jsme vstoupili s vlčí bojovností podpořenou výborným výkonem brankáře Hyplise, nicméně po našich individuálních chybách a nedůrazu před naším před brankovým prostorem jsme dali prostor soupeři pro brzké vedení. Celková hra byla z pohledu diváka určitě vyrovnaná a průběh utkání nám nabídl několik skvělých taktických a rychlostních soubojů soupeřova hráče a naším fyzicky nevybavenějším hráčem Václav Oslzlým. „Konečné skóre 5:1 sice vypadalo jednoznačně s tím, že je potřeba říct, že náš bomber Alex Buraj si vylámal nad urostlým brankářem soupeřova týmu, který předvedl výborný výkon, jinak by skóre bylo minimálně vyrovnané“ hodnotí trenér Václav Oslzlý.

Velkým pozitivem celého turnaje byli předvedené výkony třech našich nováčků, kteří se hlavně herně a bojovností neztratili, což je velkým příslibem do budoucna. Děkujeme všem fanouškům na podporu v hledišti a těšíme se společně na další turnaje za realizační tým Florbal Hodonín.