Mladší žiaci vstupujú do sezóny

Tým mladších žáků vstupuje do nové sezóny s ambiciozními herními cíly.

 
První turnaj mladších žáků se konal ve Slavkově u Brna, kde náš tým postupně narazil na týmy Sokol Ivanovice na Hané, Troopers Green Brno a FBC ZŠ Komenského Slavkov.
 
Florbal  Hodonín se na tomto turnaji představil s jedním brankářem a 8 hráči v poli. Je nutno podotnout, že zbývající týmy byly reprezentovány výraznějším počtem hráčů v poli většinou 3 útočnými formace.
 
V rámci prvního utkání jsme narazili na nový tým Sokol Ivanovice na Hané, který jsme jednoznačně přehrávali v poli s konečným výsledkem 12:0. Naše útočná řada složená zejména z elévků ukázala plně svůj kombinační a gólový potenciál. 
 
V druhém utkání proti podstatně silnějšímu soupeři Troopers Green jsme pokračovali ve skvělém výkonu a pomalu přidávali více kombinací v poli. Naše zcela nově sestavené obranné řady se postupně sehrály podpořené bezchybným výkonem gólmana Hiplyse, což vyústilo na první pohled jednozančný výsledek 7:0 podpořený skvělým týmových přístupem a výbornou fyzickou připraveností týmu. U trenérů soupeřova týmu bylo na první pohled vidět částečné rozladění nad průběhem daného utkání, kdy jejich tým čítal dvojnásobnou hráčkou přesilu a neočkával takovou dominanci našeho týmu. 
 
Třetí utkání již bylo z naší strany na hraně vypětí všech sil zdárně dotaženo do vítězného výsledku 4:2, kdy náš tým ukázal opravdovou „Vlčí bojovnost a zarputilost“ do poslední minuty s velice pěknými kombinačními momenty. Jediným šrámem na výsledků byly 2 obržené góly, 1 gól po našem nedůrazu v obranném pásmu, což nám ukázalo i stránku, na kterou se musíme zaměřit v rámci dalších tréninků.
 
I přes na první pohled jednozančné výsledky musím nakonec vyzdvihnout velký herní a osobností potenciál našeho týmu a postupné zlepšování kombinační hry, což je velkým příslibem a motivací do dalších turnajů v sezóně, zmiňuje trenér: Václav Oslzlý