JUNIOŘI | torzo za šest bodů

Před každým turnajem juniorů počítám na prstech kolik nás tak asi bude… v poslední době si zvykám na to, že jet na zápas o víkend všem prostě až tak nevoní. Alespoň silné jádro zůstává a dokáže se vyrovnat s nekázní, která nás v posledních měsících drží. Mentální síla a vůle by se v našem týmu dala těžit a za to jim patří velký respekt. Hrát na dva střídající hráče s takovou chirurgickou přesností a výkony umí snad jen týmy kolem legendárního Ladi Dufka…

Výlet do Morkovic floho károu v rámci teambuildingu. To byl náš další cíl. Dva špíly – domácí Kroměříž a brněnské Husovice. Cíl byl jasný… Šest bodů. Tak si to tým sám nastavil.

V prvním utkání jsme velmi rychle otočili vedení soupeře a v závěru první třetiny se trefil na 3:1 Mára Mikuš. Ve druhé třetině se spíše hrála přetahovaná než florbal, ale soupeř dokázal snížit na 2:3. „Měl jsem trošku obavy o hlavu našich hráčů, ale kluci to zvládli skvěle. Navíc zápas řídili velmi zkušení rozhodčí a podařilo se nám i uspořádat hráče tak, aby zvládli odehrát maximum na jednotlivých postech. Fantasticky nás podržel golman Dominik, který opět prokázal své kvality,“ dodává Wagner. Ve třetí části si jeho tým zkušeně pohlídal zápas a po gólech Mikuše a Buraje bere tři důležité body do tabulky.

V dalším utkání čekal na hodoňáky tým Husovic. Totální beton a bránění útočníků v lajně. Začátek utkání sice vyšel Hodonínu, ale velmi záhy bylo srovnáno a jelo se od nuly. Hráči povzbuzení předchozím výsledkem ale zachovali chladnou hlavu a šli si postupně za svým cílem. „Bylo velmi důležité potvrdit tři body a odskočit v tabulce pronásledovatelům. To se bezezbytku podařilo. Mám radost i ze souhry a z reakce na obranu soupeře, kterou jsme zvládli fantasticky. Třešinka na dortu je – Adam Zavoral po x letech v útoku a Paddyho „stonecold“ emoce,“ chválí svůj tým Wagner. Hattrickem se blýskli v tomto utkání Mikuš a Buraj. 3 body za výsledek 7:1 zahřáli prokřehlé fanoušky a jelo se domů. „Rád jezdím s juniorama. Musíme totiž vždycky ukázat fantastický výkon a zatím se nám to daří. Do konce ligy zbývají tři turnaje = 2 x Pohořelice, které jsme jako jediní zatím porazili a jedno Kroměříž. Věřím, že minimálně stříbro z ligy mít budeme. Kluci a klub si to zaslouží,“ dodává radostně Wagner.

Další turnaj, tentokrát domácí, čeká juniory 5. 3. v Hodoníně. Celou tabulku a hodnocení soutěže můžete najít zde.