STARŠÍ ŽÁCI B | v Rousínově to smrdělo body

Béčko vyrazilo za dalšími zápasy do Rousínova. Tým povzbuzený vánočním cukrovím a výletem v týmovém autě dorazil na zápasy tak tak. O to víc se těšil na hřiště, kde tentokrát předváděl výborné výkony a posun ve všech činnostech. „Navíc skvěle zachytal golman Ceďa. Většina hráčů předvedla nejlepší výkony v sezónně a já jsem moc rád, že jsme si to společně užili. Pro mě to byl jeden z nejkrásnějších turnajů. Byť odjíždíme nakonec bez bodu,“ dodává Jura Wagner.

V prvním utkání jsme se postavili soupeři z Hattricku. Dlouhou dobu šlo o přetahovanou o každý centimetr hřiště. Skvěle se prezentovala obrana, kde dostaly příležitost i mladší žačky – Kája Faganová a Panda Salajková. V útoku byly vidět náznaky kombinace a dokonce i střelba mířila do brány. „V utkání jsme si vybudovali důstojný respekt. Hráči makali a snažili se, byť nám docházely síly. Těší mě, že jsme se vyvarovali laciných gólů a podařilo se nám i sem tam zahrozit. Vidím velký posun v naší hře a za to patří všem hráčům a hráčkám velký dík. Stejně jako tréňovi Vaškovi Oslzlému,“ dodává radostně Wagner, byť jeho tým odcházel s výsledkem 0:6.

Do druhého utkání tým nastoupil proti Gepardům. Soutěž předváděl hezký florbal a obvzlášť někteří hráči byli velkým nebezpečím pro Ceďovu branku. V tomto utkání se probudil superstřelec z dálky, Štefi Dunka a dva jeho projektily skončili, až v síti. Hodoňáci i krátkou dobu vedli. „Měli jsme dobrý pohyb a úžasný backchecking. Křídla se nebála a přestáváme ztrácet míčky, což je pro nás velmi důležité,“ popisuje Wagner. Zlom v utkání přišel za stavu 2:2, kdy jela trestné střílení Nikita Raketa. Bohužel dokázala polovičním zorro trikem trefit jen břevno a zápas se tak zlomil. Hodonín po chvíli inkasoval a i přes slibné šance nedokázal soupeře dohonit. „Výsledek 2:5 je pro nás skvělým. Ne z pohledu tabulkového, ale celkového nasazení týmu a předvedené hry. Moc mě těší, že naše křídla – Speedy, strýček Paulí a Filda pořádně zabrali, neskákaly jim míčky. Patrik Novotný předvedl fantastický turnaj a s obranou hrou, jakou se chceme prezentovat nemůžeme mít problémy hrát s kýmkoli. Skvěle zachytal Ceďa, který byl opravdovou oporou, ostatně jako kapitánka Nikita Raketa, která je pro nás opravdovým lídrem,“ vyjmenovává dílčí úspěchy Wagner.

A jak vidí hru svého Béčka do budoucna? „Jsem optimista. Je to skvělá skupinka dětí, na kterou se vždy těším. Máme různé věci k řešení, ale je na nich vidět, že chtějí. Sem tam pod pohrůžkou biče, ale chtějí. A začíná se to ukazovat. Věřím, že do konce sezony budeme úplně někde jinde a ze snadného sousta se stane taková malá štika. Mám z tohoto turnaje opravdu velkou a upřímnou radost. Věřím, že i děti to nakopne do další práce,“ neskrývá nadšení Wagner.