JUNIOŘI | torzo urvalo 3b a skoro McD pro celý tým

Nová kategorie klubu, to jsou junioři. Velké osobnosti a hráči, kteří mají velký potenciál. Jak už to tak bývá, ne vždy vyjde vše podle našeho plánu a sem tam se musíme postavit i výzvám jiným, než od soupeřů. „No – pozdní příjezd, zranění, tréninkové manko, „ukradnutý“ šejk JimBeam a kapitánská páska, ranní příchod na sraz a k tomu neskutečné omluvenky. To byli naši největší soupeři na turnaji,“ uvádí trip Jiří Wagner, který letos odstál na střídačce juniorů již třetí turnaj.

V prvním zápase se na hodoňáky chtěli vytáhnout hráči Židenic. Početná střídačka soupeře, povrch haly, který týmu moc nesedí. Do prvního zápasu vstoupili hráči FloHo s respektem. Ne k soupeři, ale ke hře v šesti lidech. Soupiska 6+2 spíše připomínalo legendární Dynamo s Laďou Dufkem z Bučovic, ale i tak se hráči rozhodli bojovat. „Byl jsem trošku nervózní. Snažíme se hráčům vštěpovat, aby byli na juniorech maximálně samostatní, ale vím, jak jsou zvyklí hrát a uznávám, že jsem jim moc nevěřil, že by to takto hned z voleje mohli zvládnout,“ dodává na úvod Wagner. Během první třetiny si opravdu jeho hráči odvykali na svůj styl a stát na místě a vyčkávat jim moc nevyhovovalo. Pouze dobré zákroky Dominika Forcha v bráně drželi šance týmu nad vodou. „Individuální i týmová kvalita byla na naší straně. Taktická nemohoucnost soupeře nám dávala šance a ty s postupným ubýváním času stále rostly. Vypadalo to, že se nás soupeř bojí i v takovémto počtu,“ dodává Wagner. Zlom v zápase a ve skóre znamenaly dvě střely z dálky, které nejspíš byly chytatelné, ale v již tak zamotaném dnu nehrály roli. FloHo sice dokázali snížit na jedinou branku, ale čas na vyrovnání již nezůstal. „Co dodat rozdali jsme vánoční dárky již tento víkend. Fyzicky jsme na tom byli dobře, ale prostě ty mechanismy byly jiné. Nicméně kluci to zvládli výborně, „ dodává Wagner. Bodově se výrazně dařilo Benovi Burajovi, který zaznamenal hattrick.

Do druhého zápasu nastupoval i soupeř z Husovic v podobném počtu, jako FloHo. Tým vedený ostříleným harcovníkem a bývalím kapitánem Hattricku, Peťou Ondráčkem tentokrát vzbuzoval respekt.

Kluci se najedli, odpočinuli, zasrandovali a něco málo jsme si k dalšímu zápasu řekli a šli na to. „V druhém zápase se k nám přiklonilo i potřebné štěstí a šlo to poznat. Pohružka Markovi Mikušovi, že půjde pěšky domů geniálně zabrala a jeho 4 branky toho byly důkazem. I když mu jednu uzmuli zapisovatelé,“ dodává pobaveně Wagner. Skvěle držel tým, v pohodě chytající, Simča Vajlant a tým si suverénně poradil s hráči, kteří ho v úplně historicky prvním utkání klubu v kategorii juniorů porazil na nájezdy.

„3 body jsou důležité. Kluci si navíc vyzkoušeli těžkou hru v pár hráčích. Do budoucna se jim to bude jistě hodit. Jsem rád, že drželi nervy na uzdě, i když to bylo chvilkami velmi těžké. Líbil se mi i výkon Adise s kapitánskou páskou a golmani podali velmi dobré výkony. Škoda jen, že ten Mikuš víc netrénuje,“ dodává Wagner, kterého nejvíce potěšila pochvala bývalého spoluhráče z Bulldogs Brno, Petra Ondráčka.

Po divokém víkendu, kdy navíc padli i jiné týmy v překvapivých utkáních drží hodoňáci skvělé druhé místo v celkové tabulce. A co říká Wagner na budoucnost kategorie juniorů? „No, když skončí oslavy, nebudeme chodit s rodiči na výlety a budeme si hlídat klubové povinnosti, tak se opravdu nebojím. Ne, teď vážně. Talentu máme spoustu, je k tomu potřeba přidat srdce a hlavu. Docela mě i mrzí, že jsem vyhrál sázku. 3b nejsou 6b a věřte mi, že bych rád všem toho mekáče koupil,“ uzavírá ligový víkend juniorů Wagner.