STRŽI B | zlepšujeme se, ale ještě nás čeká dlouhá cesta

K dalšímu turnaji vyrazili starší žáci B. Tentokrát do Rousínova. Kombinace mladších žáků, starších žáků B a nováčků z Ačka vyrazila pod taktovkou Jury Wagnera do bojů proti Znojmu a Břeclavi. „Vidím, že některé pomalu začínají trápit výsledky. Nicméně musíme si nalít čistého vína. Náš tým je primárně složen z hráčů, kteří florbal hrají od března, nebo se pětkový florbal teprve učí. Posily z áčka jsou sice důležité, ale zatím to nejsou ti rozdílový hráči, kteří by nás spasili. V týmu dáváme šanci také holkám, které nastupují v Brně. Béčko prostě využíváme maximálně, ale výsledky nám zatím moc nevychází,“ dodává na úvod Jiří Wagner. Ostřílený lodivod měl k dispozici v Rousínově nejen Nikitu Raketu, ale také golmanskou oporu Vojtu Drobečka, Matyho Roska nebo Tondu „kápa“ Ondroucha.

Do zápasu se Znojmem tým vstoupil odhodlaně a celou první třetinu zvládal se soupeřem držet krok. Občasné výpady sice nedávaly moc naději na skórování, ale v obraně byl tým silný. Na čele s Vojtou Drobečkem se nám navíc dařilo většinu situací vyřešit velmi dobře. „Vojta toho strašně moc chytí, navíc mu skoro nevypadávají míčky a k tomu je čím dál lepší v práci v brankovišti. Ještě čekám už několik let, že vyroste a bude opravdu topový golman,“ otevírá téma prvního zápasu. V něm jeho svěřenci opravdu makali a vydali ze sebe maximum. Skvěle se prezentovala také obrana, kde Ondrouch s Roskem neprohráli jediný souboj. „Bohužel nás rozhodila naše administrativní chyba, kdy kolega nechtěně odmazal Markétku „Speedy“ Žádníkovou ze soupisky, udělená červená karta nás rozhodila. Za což se ještě jednou dodatečně Markétce omlouvám. Prostě jsem to pak už nezkontroloval a kolega ji nechtě smázl. Červená, dvě minuty a ještě moje ostuda. Také naše útočné eso Nikita trpěla bolestmi a téměř nemohla běhat. I přes toto všechno jsme zatnuli zuby a dokázali soupeři srdnatě čelit. Výsledek 0:4 byl velmi dobrý. Vždyť v prvním měření sil jsme dostali 0:18. Bohužel na víc nám to nestačilo. Bylo skvělé vidět posun u našich Béčkařů – strýčka Paulí a Fildy Groha. Také milé překvapení u Janky Typlové v obraně. Je vidět velký rozdíl mezi hráči áčka, kteří již s námi netrénují. Malinko zapomněli, že hrát se mnou vyžaduje trochu jiné parametry, ale rychle to zvládli a zejména Patrik Novotný patřil po celý turnaj k nejlepším hráčům. Také sebevědomí v soubojích u Roska, Ondroucha a Dunky bylo znát. To se mi moc líbilo. Bohužel horší souhra a technika s míčkem nám dělá stále starosti. Ale je vidět, že se posunujeme a věřím, že góly a body přijdou,“ shrnuje první zápas Wagner. Jeho slova potvrzuje také hodnocení trenéra Znojma, který nešetřil chválou po utkání.

Důležitá byla partička, a tak se hráči z loňské sezóně sešli a mohli si lehce zavzpomínat. „V poslední době vidím naši velkou roztříštěnost, což je daň za to, že máme hráče ze širokého okolí. Byl jsem moc rád, že jsem je měl všechny zase po dlouhé době pokupě,“ hřeje u srdce Wagnera.

Ve druhém utkání čekal soupeř z Břeclavi. Běhavý a urputný soupeř, který nám nedal kousek prostoru. „Zápas byl postupem času jednoznačný. Zatím se nám nedaří dobře bránit celý zápas a k tomu přidat nadstavbu. Máme problém s kontrolou míčku. Myslím si, že obranu máme velmi dobrou, včetně golmanů. Bohužel nedokážeme podržet míček a nějakou lehkou kombinací překonat obranný val soupeře. Na tom musíme ještě hodně zapracovat. Nicméně jak říkám, stále jsme na začátku,“ dodává Wagner.

Jeho tým nedokázal soupeři čelit, a i když se dařilo sem tam proháčkovat se, až ke golmanovi soupeře, nedokázali hodonínští protrhnout střeleckou nemohoucnost. Výsledek 0:10 byl, až příliš krutý a s narůstajícím časem šlo spíše o hru na jednu bránu. „Během zápasu bylo vidět několik, až hrdinských výkonů. Nejsme zvyklí běhat, s míčkem nám to jde pomalu, takže se může zdát, že jsme lehkým soustem, ale opak je pravdou. Nicméně všem hráčkám a hráčům děkuji za nasazení. Obranná fáze byla výborná. Musíme makat dál, ale tento turnaj jsme odedřeli a bylo to znát, a to mě moc těší,“ dodává s úsměvem Wagner.

A co ho překvapilo na turnaji nejvíce? „Vůle. Myslel jsem si, že to naši hráči zabalí mnohem dříve v hlavách. Také kvalita golmanů byla tristní u většiny týmů a mile mě překvapila Břeclav. Nečekal jsem, že jich je tolik a hlavně jejich nasazení bylo poutavé. Je vidět průprava z jiných sportů a florbal z toho sbírá ovoce. To se mi líbí,“ chválí klub z Břeclavi, Wagner.

Další zápas čeká hodonínské Béčko až v roce 2023, a tak může tým poléčit šrámy a bolístky. „Musíme pořád makat. Hráči musí pochopit, že se nehraje deset minut, a že vše co ošidí, tak se jim vrátí, jako bumerang. Nepochybuji, že to spolu zvládneme,“ dodává Wagner.