MLŽI | bojovnost nám nechybí, hlásí Oslzlý

Předposlední zápasové kolo před Vánocemi proti Očovu, Hornets a Židenicím v duchu bojovnosti.

V neděli 4.12. se konalo další kolo Jihomoravské ligy mladších žáků v ZŠ Čejkovická Brno, kde se naše mužstvo mladších žáků utkalo s třemi soupeři. Na naší soupisce pro tento turnaj se objevily 4 žákyně a 4 hráči spadající do věkové kategorie „Elévů“, což zvěstovalo záměr pro tento turnaj: „Jdeme si pro další zkušenosti“. 

V první utkání jsme se představili proti městskému rivalovi, v kterém jsme byli vyrovnaným soupeřem. Na finálním výsledku 3:5 se projevily dva tresty za mnoho hráčů na hřišti, které dokázal bohužel soupeř potrestat a současně z naší strany jsme neproměnili několik vyložených šancí. Jako velký posun byl výkon našich tří děvčat v obranné fázi, které eliminovaly většinu soupeřových útoků a bojovnost našich elévů včetně brankového přínosu.

Druhé utkání proti Hornets Brno ZŠ Horní bylo vyrovnané od samého začátku a obě mužstva se přetahovalala o vedení. Z naší strany bylo vidět i několik velice povedených kombinací, které byly odměněny potleskem z našeho fanouškovského táboru na tribuně. Výsledek 5:5 byl z naší strany zachráněn zhruba deset sekund před koncem, kdy se nám po velkém tlaku v závěru utkání podařilo srovnat. Nutno podotknout, že tento zápas se podařil i našemu brankáři, který chytil několik vyložených šancí a významně tak přispěl k celkové předvedené hře a výsledku.

Třetí a současně poslední uktání proti K1 Florbal Židenice Pink se nám již od samého začátku nedařilo zachytit. Soupeř se rychle dostal do vedení již v první půli s tím, že na většině našich hráčů již byla vidět částečná únava v soubojích a pomalejší vracení se do obranné fáze. Nicméně všichni hráči našeho mužstva odevzdali na hřišti své maximum včetně čtyř elévků, což je pro nás velký příslib pro příští sezónu. 

„Pro další turnaj se budeme snažit zlepšit fyzickou kondici a kombinační hru, abychom se postupně posouvali tabulkou vzhůru a rozvíjeli naše florbalové talenty. Přijďte nás podpořit v rámci další kola Jihomoravské ligy mladších žáků v sobotu 17.12. Pokusíme se Vám nadělit co nejvíce předvánočního veselí,“ dodává na závěr trenér, Václav Oslzlý.