Marián Pelikán – bývalý slovenský reprezentant a nový asistent trenéra

Marián Pelikán, známé jméno, které se objeví nově v našem klubu, jako asistent trenéra Aleše Možnára. Společně pak budou vládnout kategoriím dorostenců a starších žáků. Maroš je bývalý vrcholový sportovec. Konkrétně v pozemním hokeji. Následně přestoupil k hokejbalu… Vítej v klubu! 
Maroš P III
Marošku, vítám tě u nás v klubu. Byl jsi překvapen, když jsem tě oslovil s tím, že si tě Aleš vybral jako trenéra a požádal mě, abych tě oslovil. Máš radost?
Ďakujem za uvítánie, prekvapený som bol, lebo som to vôbec nečakal, aj ked je pravda že Aleša už poznám z trénovania zo Skalice a aj tam som pomáhal, ale ako rodič a nie ako asistent trénera.Neviem či sa to dá nazvať radosťou, spíš velkou výzvou pre nás všetkých.
Tvoji synové absolvovali skoro celou sezonu ve Florbalu Hodonín. Jak hodnotíš jejich kategorie?
Z pozície rodiča to hodnotím takto: velkým prekvapeným sú starží žiaci ktorý dosiahli pekné výsledky v celej neúplnej sezóne a hlavne vianočný turnaj ktorý nás všetkých milo prekvapil, aj ked škoda toho že im ušlo finále len o skóre. Mladší hrali dve sútaže a tam už to výsledkovo a herne nešlo podla predstáv, aspoň podla mňa.
Od září staneš na lavičce starších žáků a dorostenců. Jak se na tuto zkušenost těšíš?
Svoje skúsenosti z trénovaním už mám, ale pozemného hokeja, ktorý som aj hrával dlhé roky a trénoval som prípravku, kde som ich učil základy, Pre mňa to bude niečo nové, lebo strži a dorastenci sú už predsa troška väčšie deti, ale pokúsím sa byť Alešovi čo najviac nápomocní.
Máš nějaká očekávání od nové sezony?
 Kedže to bude moja prvá sezóna, tak očakávanie je aby sme mali dostatok hráčov a aby sme si dobre rozumeli, tak ako trenéri tak aj hráči.
Půjdeš s Alešem do sezony s nějakým konkrétním cílem?
Ciele by som nechal na hlavného trénera, ale ja by som mal ciel, aby chalanov bavila a napĺňala hra, nech už sú výsledky akékolvek.
Ty sám jsi býval velmi dobrý sportovec. Samozřejmě i nyní jsi, ale myslím to i po výkonnostní stránce. Na co budeš hlavně dbát v přípravě?
Ďakujem za pochvalu. Hrával som pozemný hokej, kde som sa dostal aj do reprezentácie Slovenska, hrával som aj hokejbal, takže viem aké je dóležité mat kondíciiu, takže nato by som sa zameral ja.
Maroš P I
Povedeš s největší pravděpodobností i své dva syny. Těšíš se na to?
Já velmi, akurát oni už majú bobky teraz?.
Kdyby jsi mohl něco klukům z týmu vzkázat co by to bylo?
Dúfam že budeme spolu dobre vychádzať a bude sa nám dobre spolupracovať.
Marošku, díky za tvůj čas a těším se na spolupráci.
Není zač, já ďakujem tebe a Alešovi za prejavenú dôveru.