Seriál rozhovorů III. – Ben „Benito“ Buraj

Ben Buraj, tohle jméno si snadno zapamatujete. Vysoký a tichý elegán, který brázdí florbalové vody za náš klub. Jednička na centru v kategorii mladších a starších žáků, člověk s velkým srdcem a sportovec každou buňkou svého těla.
Ben Buraj II
 
Bene, od září hraješ za Hodonín i s bratrem Maxem. Jak se v klubu z Hodonína cítíš?
Veľmi dobre, spoluhráči su skvelý aj trénery majú dobrý prístup k tréningom.
Během sezony jsi měl možnost nastupovat ve dvou kategoriích, v obou si patřil k lídrům. Jak hodnotíš proběhnuvší sezonu?
Kategória starších žiakov ma prekvapila, nečakal som že budeme tak dobre vychádzať či už hrateľne alebo ako kamaráti, no a v skupine mladších žiakov si myslím že zápase podceňujeme a nepripravujeme sa na ne tak ako na zápase napr. v starších žiakov.
V obou kategoriích se ti dařilo nejen bodově,  ale… Je pro tebe důležitější střílet góly, nebo nahrávat spoluhráčům?
Akože, každý chce dávať góle aj ja, čiže keď dôjde k situácie snažím sa rozhodnúť sa či lepšiu pozíciu s loptičkou mám ja alebo spoluhráč ktorý si pýta nahrávku alebo čaká na ňu.
Kdyby sis měl vybrat pozici na hřišti, kde by jsi nejraději hrál? Své skills jsi prokázal už i v bráně.
No, ehm, toto je dosť ťažká otázka pre mna, pretože baví ma chytať za gólmana ale aj hrať za útočníka, ale skôr sa asi prikláňam k tej pozície útočníka.
Ben Buraj I
Jaké máš své florbalové cíle? Čeho by si ty osobně chtěl dosáhnout?
Najprv taký prvý cieľ je asi česká extraliga florbalu a potom repre, ale asi najväčší cieľ je hrať v niakom Švédskom alebo Fínskom týme.
A co by jsi chtěl dokázat se svým týmem? Máš nějaké cíle?
Chcel by som s našim tímom vyhrať ligu juhomoravského kraja no a potom poraziť niaky silný tým ako je Ostrava napríklad.
Kdo je tvůj nejoblíbenější spoluhráč?
No, v tyme mám rad všetkých no ako sa to berie či jak kamoš alebo ako hráč na ihrisku, ale tak asi taký ktoreho som si najviac obľúbil ako kamaráta ale aj ako hráča na ihrisku je Sam Rozboril a Bobr (Vojta Král).
Máš nějaký florbalový vzor? A vysněný klub, kde by jsi v budoucnu chtěl hrát?
Taak, asi Curney alebo Tomášik no a ten klub tak moc nijaké tými švédske alebo fínske nepoznám ale určite by som chcel za svoju kariéru odohrať niake tie sezóny v Mladej Boleslave.
Pokud bys měl říci jednu věc, ve které si myslíš, že jsi nejlepší, co by to bylo?
Fuu, tak nikdo neni dokonalý, a nerád sa niak chválim alebo tak, povedal by som že som vo všetkom priemerný ale určite to chcem zlepšovať.
Co by jsi vzkázal svým spoluhráčům v této době, kdy nemůžeme společně trenovat?
“Tak určite” aby aspoň 3 krát do týždňa sa zahrali s florbalkou alebo aby mali niaky pohyb.
Díky za tvůj čas a těšíme se na shledání na hřišti…
*Rozhovor neprošel žádnou jazykovou, ani obsahovou korekturou.