Ženská extraliga poprvé v Hodoníně

V Hodoníně jsou již zvyklí na přísun vrcholového českého florbalu. Zápasy brněnských extraligových mužů nyní vystřídá souboj ženské extraligy mezi brněnským klubem Florbal Židenice a vyzyvatelem z Prahy – Panthers. V dresu Židenic se mohou návštěvníci těšit například na legendu brněnského ženského florbalu Andreu Dernerovou, nebo odchovankyni kyjovského florbalu Natkálii Janečkovou. Navíc lavičce vládne legendární Petra Prouzová a asistent trenéra Peter Pucher, hokejový internacionál.

Výjezdní utkání jsou příjemným zpestřením florbalových vod v menších městech. Hodonín se může pochlubit bohatou tradicí na domácí sportovní hale TEZA. Vždyť její palubovku okusily týmy, jako Vítkovice, Sparta Praha, nebo slovenský mistr z Trenčína. Propagační utkání mají přiblížit vrcholový florbal dětem a rodičům. Letos se k těmto ikonám florbalu přidá první ženské utkání. To se odehraje v sobotu 25. ledna od 18:00. „Úpřímě, těším se. Věřím, že se do Hodonína dojedou podívat děti a rodiče ze širšího okolí. Mistrovství světa žen udělalo ženskému florbalu skvělou reklamu. A já jsem moc rád, že si užijeme první extraligové utkání u nás v Hodoníně,“ dodává spokojeně hlavní promotér akce Jiří Wagner.

Všeobecně na kolektivní ženské sporty nechodí mnoho diváků. V Hodoníně to však chtějí změnit. „Letos jsme se výhradně zaměřili na online propagaci. Odbourali jsme některé věci, které už asi nefungují a sám jsem zvědav, kolik dorazí lidí. Doufám, že dámám ukážeme, že v Hodoníně má florbal bohatou tradici a umíme udělat pořádnou šou,“ dodává Wagner.

Součástí utkání bude i autogramiáda a divácké soutěže. A komu bude fandit Wagner a potažmo Florbal Hodonín, jakožto pořádající klub? „Já osobně určitě holkám z Brna. Některé si ještě pamatuji z mého brněnského angažmá. Věřím, že uvidíme spoustu gólů a hezkých florbalových momentů. Nejvíce si však přeji, aby tento zápas otevřel oči hodoňákům a lidem z okolí, a aby se nám podařilo společně vybudovat nějaké čistě holčičí družstvo v Hodoníně. Myslím si, že bychom si to zasloužili,“ vyslovuje své přání Wagner. A pokračuje: „Kolektivních dívčích sportů moc v Hodoníně není. Rádi bychom přidali na tento shortlist také florbal. Od letošního roku se chceme zaměřit i na čistě holčičí družstva. Je přece ostuda, aby florbalová bašta, jako je Hodonín vysílala své hráčky, bohužel v jednotkách do okolních klubů, jako jsou Aligátoři, Kyjov, Uherský Brod, nebo právě Židenice. Jednou bych rád postavil aspoň dvě holčičí kategorie,“ usmívá se zasněně Wagner.

„Rád bych také poděkoval za spolupráci kolegům z Brna. Jsem rád, že se jim má myšlenka líbila a podařilo se nám ji dotáhnout zdárně ke konci. Bitva o jih může pomalu a jistě vypuknout,“ zve na dálku všechny příznivce vrcholového i rekreačního florbalu do Hodonína, Wagner.

Více informací o zápase, který rozproudí Hodonín mohou všichni zájemci najít na www.fb.com/hodoninflorbal.