Nadupaný turnaj elévků vyhrálo Galaktikos

Nádherný úvod vánočních turnajů v Hodoníně znamenal turnaj elévků. Neskutečná konkurence. Tři hřiště a spousta zápasů. Tak to vypadalo v sobotu 14. prosince na sportovní hale v Hodoníně. „Já osobně jsem se na tento turnaj těšil nejvíce a budu upřímný i našemu výběru jsem věřil nejvíc. Za posledních pár měsíců jsme udělali obrovský kus práce. A chtěli jsme to potvrdit na domácí půdě,“ těšil se na turnaje Jiří Wagner.

Tři skupiny a jeden zápas za druhým. Půjčené mantinely z Lužic a spousta dalšího vybavení, které se muselo navést na halu. „Musím hned na začátku pochválit ředitele turnaje Štěpána Topenčíka a všechny kluky, kteří nám došli z našeho klubu pomoci. Zvládli to jako profíci,“ děkuje na dálku Wagner.

Na palubovce bylo vidět spoustu hezkých florbalových momentů. Velká konkurence z Česka a Slovenska dávala punc této florbalové bitvě. Také zpestření v podobě dvou ryze dívčích týmů okořenilo turnaj. „Doufám, že příští rok budeme moci postavit turnaj na tři skupiny po osmi týmech. To je můj cíl pro rok 2020,“ dodává ambiciozně Wagner.

Zřejmě nejlepší hru předváděly týmy Galaktikos, Modry, Přerova a holek z Židenic. Do finálové trojice se probojoval právě bratislavský Galaktikos, FBC Přerov a BlueBerries Modra. Galaktikos dokázal přehrát 8:0 kluky z Přerova a v derby s Modrou zvítězil 6:3. „Galaktikos oplatilo všechny prohry Modře ze sezony. Bohužel nejspíš v ne ten pravý čas. Já osobně jsem nejvíce fandil právě Modře,“ dodává Wagner. Přerov a Modra si to rozdali o druhé místo. Ve velmi vyrovnaném utkání byli nakonec šťastnější hráči Přerova. „Byl to super zápas. Kdyby se hrálo o pár sekund déle možná by to všechno bylo jinak. Ale na kdyby se nehraje,“ dodává s úsměvem Wagner.

Jeho tým po nepřesvědčivých výkonech nakonec obsadil ve skupině solidní třetí místo. V osmifinále narazil domácí Florbal Hodonín na Horní Suchou. „Tým jsem připravoval, že začíná turnaj od znovu. Že mají reparát. Odhodlání bylo znát, ale jen prvních pár minut. Brzy jsme vedli 2:0, ale pak jsme pro změnu vypli a darovali nadšeně bojujícímu soupeři výhru 4:6. Hra nebyla dobrá, ale také ne nejhorší. Dětem jsem poděkoval za minulý rok, ale také jsem jim pověděl, že málo chtěli, škoda,“ dodává s úsměvem Wagner.

Celý turnaj byl provázen bouřlivou kulisou a také ceny pro všechny děti potěšily. „Děkujeme tímto partnerům turnaje generálnímu partneru společnosti ČEZ, GigaLekarna.cz, hračkám Wiky, Racio, strážnické brambůrky Hobža, lázeňské oplatky JiPo, světu Mikrohraček, čajíkům Sonnentor a pohárům Garko, víno Bartoník a dalším. Bez Vás by to nebylo ono,“ děkuje Wagner.

A co chystá na další ročník? „Uvidíme. Hala není nafukovací. Chtělo by to nějaký hezký vícedenní turnaj v Hodoníně… tak uvidíme,“ dodává Wagner.

Všechny fotografie a videa z turnaje je možné shlédnout zde.

Výsledky Vánočního florbalového turnaje v Hodoníně – kategorie elévků

Nejlepší hráč turnaje: Andrej Nitraj z Modry
Nejlepší brankář turnaje: Kristian Halko z Galaktikos Bratislava

Blahopřejeme a všem moc děkujeme za účast na našich turnajích! Za rok naviděnou!