Extraliga IV. v Hodoníně – Nižná si odváží 3 body

Horká hodonínská půda přinesla body týmu FBK Nižná, který přehrál slovenského mistra z Trenčína 8:4. Hodonínskou halu zaplnilo zhruba 150 diváků, kteří se přišli podívat na florbal nejvyšší slovenské soutěže. Byl k vidění rychlý florbal, plný soubojů, kdy se hra přelévala ze strany na stranu. V akci se objevila i největší hvězda slovenského florbalu Juraj Matejka. „Zápas to byl velmi hezký. Myslím si, že zejména pro malé děti to mohla být zajímavá inspirace a konfrontace toho, jak se dělá florbal za řekou Moravou. Návštěvnost mě nepřekvapila, i když moje očekávání byla vyšší. Zápas svůj účel splnil. Potěšila mě naše dobrá organizace a bezproblémový průběh utkání,“ dodává hlavní promotér akce Jiří Wagner.

Úvodní buly „vhodil“ zástupce generálního partnera utkání, společnosti ČEZ Teplárenská, Ing. Radek Kučera a zápas mohl vypuknout.

V první třetině po pár minutách šel do vedení tým z Nižné. Za nedlouho byl stav 0:2 pro FBK a Trenčín musel dotahovat. Svůj první gól vstřelil za Trenčín Adam Wágner a do konce první třetiny vyrovnal Trenčín pomocí vlastního gólu. „Utkání bylo velmi svižné. Bylo se na co dívat. Hráči byli neskutečně fyzicky zdatní a osobní souboje pokaždé jiskřily,“ dodává Wagner.

V přestávkovém bloku si mohli vybraní diváci zasoutěžit o hokejku od partnera utkání florbalového obchodu e-florbal.cz při střelbě z půlky do prázdné branky.

Ve druhé třetině začal lépe tým z Nižné, když vstřelil branku Tomáš Reguly. Slovenský reprezentant vstřelil branku na 3:2 již v jednadvacáté sekundě. Trenčín však nesložil zbraně a po kombinaci Lehockého srovnal Milan Mrázik. Nižná dál využívala větší a větší okénka v obraně Trenčína a podařilo se jí odskočit na rozdíl dvou branek.

Ve druhé přestávce si mohly dámy vyzkoušet nájezd na maskota Lva Alexe. Úspěšná exekutorka si vysoutěžila poukaz na Baťův kanál od půjčovny lodí I. Slovácká plavební a celá hala se chystala na poslední periodu.

V té se podařilo po třech minutách snížit trenčínskému Dávidkovi. Následně si však vzali slovo borci z Nižné a třemi brankami rozhodli utkání. V závěru dokázali dokonce vstřelit branku v pětiminutové přesilovce po červené kartě „domácího“ Graclíka. A v závěru pečetil vítězství nižňanský fantom Reguly z nájezdu. „Závěr utkání se mi líbil. Zápas měl vše, co jsme si mohli přát. Snad se utkání líbilo divákům a zejména dětem,“ dodává spokojeně Wagner.

Po utkání si mohli děti ještě vzít i podepsané kartičky florbalistů a odejít spokojeně ku domovům. „Nejcennější je určitě kartička Jurky Matějky. Ten chlap hraje pořád stejně, jako když jsem proti němu hrával za Tatran. Jsem rád, že se mu daří a zdraví slouží,“ dodává Wagner. A co chystá nyní? „Určitě za rok mužskou českou extraligu. No a v lednu poprvé přivítáme extraligu ženskou, na to se moc těším,“ zve na dálku Wagner.