Mlži z Brno: Nepřesvědčivé výkony na stole…

Výstavní skříň. Klenot klubu. Tak charakterizoval na začátku sezony kategorii mladších žáků šéf klubu Jiří Wagner. Po třetině sezony to však vypadá spíše rozpačitě. „Máme v klubu super hráče a hráčku. Malinko se mi je však nedaří správně motivovat, aby přetavili jejich úsilí a dřinu i v soutěžních utkáních. Vím ale, že to je jen otázka času. Deku odhodíme a jako Fénix povstaneme,“ dodává optimisticky Wagner. „Titulek hodnotím možná, až moc kriticky,“ dodává s úsměvem.

Od Gullivers osm kousků na začátek dne. Zápas, který mlži spíše prostáli a poprocházeli, než že by bojovali o každý metr prostoru. „Zápas nám nevyšel. Myslíme si s trenéry, že to kluci prostě odchodili. Možná nepochopili, že nejsme na výletě. Je potřeba si vzít pozitiva z každého výkonu. Dnes jsme je v prvním utkání hledali spíše marně,“ dodává za trenérský tým Wagner. Výsledek 2:8 byl až možná příliš krutý. Bohužel papírová očekávání Hodoňáci nenaplnili. „Přísnější metr by zasloužili z naší strany jen Šimon /Mrak a Šimon/Gladi,“ dodává Pavel Brojvák.

Do druhého zápasu proti Hattricku měl vstoupit jiný tým. Bohužel se tak nestalo. Kvalita soupeře byla pro nás dneska příliš velká. „Kluci nedokázali vystoupit ze stínu prvního utkání. A průběh byl dosti podobný, jako v prvním utkání. Chvilkami to vypadalo, jakobychom honili ujíždějící vlak,“ dodává Brovják. Výsledek 2:8 z tohoto utkání byl pro klub z Hodonína spíše ještě pozitivním.

V posledním utkání chtěli hráči odčinit domácí prohru s Bulldogs Orange. Do utkání vstoupili o poznání sebevědoměji a běhavěji. Důraz v osobních soubojích a buldočí nasazení zdobilo tentokrát hráče z Hodonína a zaslouženě odcházeli s výhrou 4:1. „Uf. Konečně jeden zápas dle našich představ. Hráči jakoby zmáčkli reset a zabrali. Je pro nás velkou neznámou proč, až v posledním utkání,“ drbe se na bradě Brovják.

Tři utkání. Dvě noční můry a následně záblesk naděje. Tak charakterizují trenéři tento brněnský výjezd. „Mrzí mě to. Přemýšlím, kde jsem udělal chybu. V tréninku jsou hráči hladoví. Chtějí míček. Makají. Ale na turnaji jakoby vypnou. Určitě se tím budu a chci dále zaobírat. Věnujeme florbalu spoustu času a nasazení. Jak v hlavách, tak také fyzicky. Mrzí nás, když hrajeme špatně. A to jsme dnes bohužel hráli,“ dodává Wagner.