Přípravka v Hodoníně – vááálec…

Další týden a další turnaj pro naši přípravku. Klubu se podařilo, zdá se, vyřešit „problém“ s postem brankáře a do Hodonína dorazila téměř nejsilnější možná sestava. „Na turnaj jsem nominoval hráče s rozumem a s ohledem na jejich nadšení do florbalu. Mrzí mě neúčast některých hráčů skrze nemoci, ale i tak jsem tušil, že dnešek se nám povede,“ dodává Jiří Wagner, který poprvé viděl nejmenší florbalový potěr v akci. „To mě asi těší nejvíce. Zápasů je tolik, že mě přípravka míjela, ale bylo mou radostí tu být. Slyšel jsem, že jsem hráli jsme tak a mak. Ale já dětem vždycky věřím. A věřím v ně. Nikdo z našeho klubu nechce pobíhat od ničeho k ničemu a dnes to měli šanci dokázat,“ dodává.

Derby na úvod mělo od začátku jasného favorita. FloHo skvěle útočil, kombinoval a hráči ukázali, co v nich je. „Tento zápas nás moc bavil a z reakcí dětí a rodičů, tak i je. Příjemně mě překvapil náš brankář a nezklamaly opory v poli,“ dodává po výsledku 7:1, Wagner.

V dalším měření sil se postavil tým FloHo Aligátorům. Děti z Hodonína neusnuly na vavřínech a ani pizza v žaludku jim nezkazila jejich čarojízdu. „Z Aligátorků šel respekt, ale naše děti se nezalekly a skvělým výkonem nás potěšily. Důležité bylo, že hrály všechny děti a hrály dobře,“ dodává Wagner po výhře 7:3.

V poslední bitvě jsme stanuli proti holkám z Klobouk. Výškový a hmotnostní rozdíl byl na první pohled obrovský. Ale malincí trpaslíci  FloHo se nezalekli a bojovali, jako o život. „Holky byly fyzicky zdatné. My zase o něco šikovnější. Skvěle se blýskl v tomto zápase Sultán, který holkám proháněl brankoviště. No věřím, že za pár let nejen to,“ dodává po výborné hře a výsledku 6:1 dobře naložený Wagner.

Tento turnaj byl posledním oficiálním turnajem dětí, které se nyní budou připravovat na Vánoční florbalový turnaj dětí v Hodoníně. „Na turnaji chceme uspět v konkurenci i dalších klubů z jiných měst. To bude pro nás super srovnání. Dětem věříme a těšíme se moc na tuhle tradici,“ dodává Wagner.