Starší žáci z Kyjova s šesti body

K dalšímu turnaji vycestovali naši strži do Kyjova. Tentokrát na „domácí“ turnaj. Proti našim borcům se postavili hráči Slavičína a Hluku. „Naše první sezona ve starších žácích je pro mě velmi milým překvapením. Daří se nám výborně. Zápas od zápasu jsme lepší a lepší. Věřím, že tuto příjemnou bilanci podržíme i do konce roku 2019,“ dodává na začátek šéf klubu, Jiří Wagner.

Slavičín – tradiční florbalové město. Vždy běhavý a agresivní soupeř. Tato prognóza platila v prvním kyjovském utkání. Velmi tvrdá hra, plná osobních soubojů hodonínským hráčům moc neseděla, ale hlava zvládala vývoj utkání. Ruce a nohy šly naproti výhře. Postupným tlakem získával hodonínský mančaft půdu nohama a navyšoval skóre. „Tento zápas byl jednoznačně v naší režii. Slavičín hrozil jen z brejků a náhozů, které jsme dokázali výborně eliminovat. Naše disciplinovanost, odvaha, herní vyspělost zvítězila,“ dodává spokojeně Wagner. Slavičín zaznamenal pouze dva úspěchy a to ze standardních situací. „Standartky měli kluci dobře zmáknuté, zejména clonu před gólmanem. A i když jsme dobře hráče obsadili, bylo to pro nás složité. My jsme hráli výborně kombinačně. Zkusili jsme si i několik variant a ani nám ve finále nevadil zlomený zub, nebo pohmožděná záda. Jak by řekli kluci z vyšších mužských lig. Zápas, jako v play-off,“ dodává s úsměvem Wagner, jehož tým zvítězil 6:2.

Do druhého utkání jsme vstoupili proti týmu Hluku. Skóre narůstalo průběžně a bylo otázkou, kde se zastaví. „My jsme šli do utkání s tím, že chceme hrát hezký a líbivý florbal. To se nám dařilo a byli jsme za to moc rádi. 15:1 je hezký výsledek. Ale mě více těší předvedená hra a pochvala od delegáta za zvládnuté pořádání turnaje,“ usmívá se spokojeně Wagner.

K dalšímu utkání vyjedou hráči starších žáků do Dolních Bojanovic, kde se utkají s týmem domácích a lídrem tabulky z Očovje. „Pomalu se chystáme na derby. Bude to určitě vyhecované. Plné osobních sobojů. Já osobně se těším. Otázka je co naši hráči,“ dodává s úsměvem Wagner.