Elévkové v Brodě: Neskutečná podívaná

Na turnaj do Brodu odjeli naši elévkové s velkým renomé. Tým téměř kompletní bez kapitána Ondroucha, za to s páskou na ruce pana Bráchy. V neděli po obědě nás čekaly dva zápasy – proti Domanínu a šampionům z Brodu.

Do prvního utkání jsme vstoupili více než dobře. Hezké kombinace. Zapojení všech hráčů včetně nováčků. Výborné zakončení. A suverénní výkon v obraně a brankovišti. Pohledná hra nás pomalinku posouvala kupředu, až do poločasového stavu 4:0 pro nás. V půlce padly další pokyny a hráči chtěli být co nejkreativnější. Bohužel branku soupeř malinko zaklel a výsledek 5:0 pro nás byl příjemným vstupem do turnaje. „V prvním zápase jsme hráli úžasně. Jsme rádi, že naše děti fakt umí a mají rády florbal. A dnes to šlo vidět,“ dodává Wagner.

Ve druhém utkání nás hnaly hlasivky a fandění našeho bratskrého klubu FBC Skalica. Do utkání proti domácím jsme vstoupili velmi dobře a Brácha Mráka vymetl pavouky ze sítě. Velmi dobrá obrana a pohyb s míčkem dělal Brodu velké starosti. Na hoře Olymp v první půli jednoznačně stál náš golman Vojtek, který pochytal vše, co na něj a kolem něj letělo. Do druhé půle jsme vstupovali s tím, že musíme co nejdříve potvrdit naši kvalitní hru. Bohužel brankář čaroval a zneškodnil i několik nájezdů. Důrazná a tvrdá hra soupeře nás dostávala do potíží, ale obrana byla dneska bezchybná. V polovině druhé půle po výborném broku obrany zaplaval vysokým kopcem míček až do naší branky a bylo srovnáno. Nešťastný gól nás nesrazil a my jsme ještě více zabrali. Bohužel bez úspěchu. Soupeř hrozil pouze z brejků a střel z rohů. Jedna taková zaplavala k tyčce a bylo vše na začátku. Naše křídla lítala, napadala a snažila se zúročit dřinu na tréninku. Po jednom z výpadů Miky Zaňát výborně naběhl před brankáře a z dorážky srovnal na 2:2. Pak už jsme hráli na krev. Několik slibných šancí pochytal soupeřův brankář. A Brod sáhl k lobům do naší obrany. I když jsme je dokázaly všechny eliminovat z následné akce Brod udeřil. Do posledních minut jsme šli vabank. Velmi dobré kombinace končili na výstroji golema z Brodu a nepomohly nám tentokrát ani standardky. V závěru jsme dostali z protiútoků další tři branky a bylo rozhodnuto. „Ufff. Byl to jednoznačně jeden z nejlepších a nejhezčích zápasů. Nejen kvůli kvalitě soupeře a fandění tribun. Ale zejména kvůli hře, nasazení a obětavosti našich hráčů. Je jen minimum věcí, které jsme dnes mohli udělat lépe. A proto dnes odjíždíme s hlavou nahoře a dobře naladěni,“ chválí svůj tým Wagner.