Elévové ve Valticích pouze na půl plynu

Elévové ve Valticích na půl plynu
 
S odstupem zhodnotíme další turnaj elévků. Tentokrát ve vinařských Valticích, kde nás čekaly čtyři zápasy.
 
V prvním utkání jsme se postavili kombinované sestavě Lanžhota, Strážnice a nejspíš dalších klubů. Obávaný střelec Strážničan převyšoval svou kvalitou většinu hráčů nejen v tomto zápase, ale na celém turnaji. Naše hra nezačala vůbec špatně. Bojovný výkon s hezkými náznaky kombinace a individiuálních dovedností našich hráčů nás poslal do druhé půlky za stavu 3:2. Bohužel v druhé části jsme se nechali ukolébat a po našich chybách jsme nedokázali reagovat na pohotovou střelbu dětí z Lanžhota a odcházeli jsme do šatny s prohrou 3:5.
 
„Většinu zápasu jsme hráli velmi dobře. Následně jsme vypnuli turbíny malinko dříve, než bylo záhodno. Hodně střel jsme poslali do prostřed branky. Někteří hráči hráli pod své možnosti a nedokázali jsme se vyrovnat s tlakem, který jsme si nastolili. Je to velká škoda. Soupeř byl bojovný a nevzdával se bez boje ani centimetr hrací plochy,“ okomentoval první utkání Wagner.
 
Druhý zápas nás čekal tým z Hodonína. „Zápas plný rychlých kombinací jsme zvládli bez větších problémů a mohli jsme si vyzkoušet spoustu herních situací, které se nám budou ještě hodit. Pochvalu zaslouží loňští přípravkáři, kteří na hřišti jezdili o106,“ dodává Wagner.
 
Ve třetím zápase proti silnému soupeři z Očovja bylo vidět na straně FloHo velké odhodlání. Bohužel rychlý začátek a dobrá střelba z dálky dala soupeři snadné vedení a pocit, že to bude jednostranná zábava. Podařilo se po zásazích elitního komanda vedeného Bráchou Mrákou srovnat a brankář, který proti nám chytal již druhý zápas musel hrát chvilku rybáře. Do druhé půle vtrhl zlato-černý tým jako uragán a otočil na chvilku skore. Bohužel střelecká impotence – to je to, když moc chcete a nejde to – nás stále více branek v síti soupeře. A střelba od půlky, kterou soupeř ovládal brilantně nás stála výhru. „Tým musím pochválit. Makal. Žil zápasem, bohužel nám chybělo více klidu na hokejkách. Jsem rád, že se po nárazu na mantinel nestalo nic vážného Honzovi Novému, což mi potvrdila i jeho maminka. Hold prostě derby jak řemen,“ dodává Wagner.
 
Do posledního utkání s domácími jsme nevstoupili dobře. „Podcenění soupeře z nás zcela sálalo,“ uvádí poslední utkání Wagner. Soupeř vyhecovaný bubnem vedle střídačky makal na 120 % a na hřišti byl rychlejší a pohyblivější. Během pár minut hodonínští prohrávali o dva góly a začalo dobývání pevnosti. „Klukům jsem říkal před utkáním, ať ho neprohrají před tím, než vlezou na hřiště. Ale dětská psychika a hlavička je křehká. V tomto utkání se nám nedařilo nic na co jsme sáhli. Až obrovská vůle znamenala srovnání a chvilkové vedení. Soupeři patří obrovská gratulace. Bojovali jako tygři,“ dodává Wagner.
 
FloHo tým odjížděl z turnaje s bilancí 1-1-2, ale předvedená hra v žádném utkání neměla k možnostem týmům moc blízko. „Trošku mě to mrzí, že to zrovna elévkům moc nelepí. Je to škoda, potenciál je obrovský. Na trénincích makáme jako blázni. Nejspíš je na čase zvolnit. Věřím, že je jen otázka času, kdy si to sedne. Velkou pochvalu zaslouží zejména David Kubeš, který odehrál skvělý turnaj,“ uzavírá tento turnaj Wagner.