Starší žáci – překvapení na začátku sezony no. 1

Letos poprvé máme v oficiální lize Českého florbalu tým starších žáků. Tým, který je tvořen z poloviny stržů a z poloviny mlžů jsme se rozhodli vyslat na složitější, ale dlouhodobě jednoznačně správnější cestu. Do těžší skupiny. „Nejde nám o to vyhrát každý zápas za každou cenu. Ale chceme hrát dobrý florbal. A když budeme hrát dobře, bude velmi těžké nás porazit,“ dodává na úvod Wagner.

V současné chvíli má za sebou tým kolem kapitána Korka čtyři utkání. Pojďme se na ně podívat…

Kyjov: V historicky prvním utkání jsme se postavili týmu z Dubňan, který vedla legenda slováckého florbalu, Pavel Blaha. Za tým Dubňan nastoupili nám velmi dobře známí hráči Jiřík a Adam Pekař, kterým to jednoznačně lepilo a jsme rádi, že mohou dál své umění ukazovat, i když ne v našem klubu. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře. Až překvapivě. Kombinace nám šla. Napadali jsme soupeře a byla otázka času, kdy nasypeme pár gólů. Skóre se zastavilo, až na ciferníku s ukazatelem 12:6. „Velmi se mi líbili naši mladší žáci, kteří dřeli a žrali parkety. Trošku nám chybí taktická vyspělost a pochopení některých situací, ale jelikož se na tyto věci zatím nezaměřujeme, tak to bylo logické,“ dodává Wagner. Paradoxem zápasu bylo to, že nám všech šest branek vstřelil „náš“ Adam Pekař.

Ve druhém zápasu jsme se potkali s naším oblíbeným soupeřem z Brodu. Růstový deficit byl znatelný, ale také herní vyspělost, vyběhanost a vyhranost. Během první minuty a půl padly čtyři branky a ještě jsme neproměnili trestné střílení, které jsme v letošní sezoně ještě nedali ani jedno. Hra byla vyrovnaná jen prvních pár minut. Následoval kolotoč a trénink obrany a psychické odolnosti. Do druhé třetiny jsme vlétli s větším odhodláním. Bohužel série čtyř vyloučení po sobě, které jsme dokázali ubránit až na poslední, nás stála mnoho sil. Soupeř pohodlně střílel jednu branku za druhou a nepomohly nám ani ohnivé tance brankáře Filipa Jelínka.

„Nečekal jsem od prvního turnaje nic. Kluci se snažili a nic nezabalili. Je potřeba se opět přeorientovat na jiný styl hry a pracovat na spoustě detailů, které nám zatím utíkají. Mezi nejlepší hráče prvního turnaje bych vybral jednoznačně Sama Rozborila, Filipa Ryšku a Tobiáše Ondroucha, kteří dostali také pozvánku na výběry nejlepších hráčů jižní Moravy,“ dodává Wagner.

Druhý turnaj nás čekal v dubňanské hale Želva. Prvním soupeřem nám byl tým z DolBoj, který posílila na hostování i Lůca Benadová.

Do prvního utkání jsme vstoupili s pokorou a možná malinko i respektem. V první třetině se nic moc zásadního neudálo. Kromě několika výtečných zákroků brankáře Jelinkssona. Ve druhé třetině jsme soupeře dostali několikrát pod velký tlak, ale moc branek jsme nedokázali vstřelit. Ve třetí třetině jsme na děti z Bojek vletěli a skóre se přehouplo na naši stranu. Bohužel opět taktická chyba a vyloučení nás stálo ranec nervů, ale vítězství jsme nakonec uhájili poměrem 3:2. „Díval jsem se na celý zápas z tribuny. Bylo fajn sledovat, že florbal hrát umíme, akorát ne vždy ho chápeme. Mrzí mě špatná koncovka, protože by zápas nejspíš skončil rozdílem třídy. Nicméně soupeř byl nebojácný a nevzdal se. Smekám před našimi hráči a i soupeřem,“ dodává Wagner.

V posledním utkání s Hlukem, který přijel s šesti hráči o moc nešlo. Tréninkové tempo a chuť dát si gól byla větší než soupeření o míček. „Mrzí mě, že se to stalo. Nelíbí se mi, že někdo dostane takhle na prdel. Neprospěje to nám, soupeři, ani hnutí. Snad příště dojede Hluk v plném počtu a bude se na co koukat,“ dodává Wagner.

Závěrem…
Jsem rád, že kluci makají. Na zápasech je vidět, že chtějí. Uvidíme, co nám přinesou další a těžší utkání. Ale věci, které trápí celý klub je potřeba zlepšit i na této úrovni. Zatím se mi prezentace týmu stržů moc líbí…

tým