Mladší žáci na domácím turnaji v Hodoníně na 66 %

Nejsilnější a nejtalentovanější kategorie v našem klubu se vydala na další turnaj na domácí půdu v Hodoníně. Skvěle zorganizovaný turnaj od paní Hanka Králová a Štěpán, kterému výtečně sekundoval Filip Jelínek.

V prvním utkání nás čekalo další derby s Očovem. Bohužel se nám nedařilo nic, na co jsme sáhli. Ve finále jsme zabalili zápas ještě před tím, než začal. Rychlost, důraz, technika hole zdobila soupeře, ale nás bohužel ne. Jen díky velmi dobrému výkonu brankáře #vojtekdrobecek jsme neodešli s větším nátřeskem. 1:8 bylo sice kruté, ale zasloužené. A my musíme i ve druhém utkání soupeři poblahopřát. „Chybí nám důraz. Po dvou golech zápas zabalíme. Nechceme se rvát. Je spousta věcí, které musíme zlepšit a pracovat na nich,“ dodává trenér Pavel Brovják.

Ve druhém zápasu jsme se utkali s dalším tradičním soupeřem, s týmem z Dubňan. Velmi dobré nasazení soupeře, rychlonozí hráči nám dělali velké problémy. Ve druhém zápase se ale střelecky chytl snajper #tříska a dokázal přelít skóre na naši stranu. „Děti z Dubňan velmi vyrostly za poslední rok. Jejich pohyb a individuální dovednosti nám dělaly problémy, ale nakonec jsme to zlepšeným týmovým výkonem zvládli,“ dodává Brovják.

V posledním utkání jsme změřili síly se štikou soutěže z Kyjova, která v posledních měsících ukazuje velký potenciál a zlepšení. Malinký, dobře technicky vybavený a běhavý soupeř nám opět zatápěl. Téměř celý zápas jsme tahali za kratší konec. Až stažení hry na dvě pětky nám pomohlo k vítěznému konci. V tomto utkání se blýskl zejména #mrak, který se snad po měsíci hledání opět našel. „Poslední dvě minuty byly lepší, než celý zbytek turnaje. Kluci hřeší na talent a velké množství vyhraných zápasů. Je dobře, že jsme mohli slézt z hrušky a začít opět šlapat hlínu,“ dodává na závěr Brovják.

Málokdo z našeho týmu snesl přísnější hodnocení. I přesto je potřeba vyzvednout několik individuálních výkonů. Zejména střelců Kolínka s Mrákou, obranného páru Král, Tomík Vrbík a brankáře Drobečka.

A jak to vidí JuWa? „Před sezonou jsme se poctivě chystali. Bohužel dorostenecký styl hry týmů v mladších žácích nám zatím tolik nesedí. Někteří hráči zapomněli, jak se chceme prezentovat a je to více boj sám se sebou, než se soupeřem. Těší mě, že některé opory už zapomněly na prázdniny a začínají pořádně makat. Snad doba, kdy si zvykneme na jiný styl hry, nebude příliš dlouhá,“ připomíná Wagner.

Výsledky:                                                                              Střelci:
FloHo – Očov 1:8                                                                Lukáš: 5
FloHo – FATR Dubňany 8:5                                            Ben, Adis, Šimon M.: 2
FloHo – Dragons Kyjov 4:3                                             Mozart a Elis: 1

mlži