„Klobouky u Brna se na nás vytáhly. Zvládli jsme ale konec utkání a vyhráli jsme,“ pronesl kouč přípravek Tomáš Pokovič

Hodonín – Výborný turnaj s dobrou diváckou kulisou. Tak popsal slovy čtvrtý turnaj v řadě kouč přípravek a šéf trenér Florbalu Hodonín Tomáš Pokovič. Jeho svěřenci byli ve všech zápasech výrazně lepší a své soupeře vesměs přehrávali. Výjimkou jim snad bylo jen utkání s Klobouky u Brna. Dramatický konec zápasu ale zvládli a z očovské haly v Hodoníně si odvážejí čtyři výhry.

Přípravka01

„Hráči pochopili, co od nich chci a toho se drželi po celý turnaj. Neodehrávali míčky bezhlavě a byla tam vidět už kombinace hry, což mě velmi těší a chtěl bych všechny hráče za předvedený výkon pochválit. Skoro každý zápas byl v naší roli, tedy až na Klobouky, které se na nás dobře připravily. Byl to boj až do samotného konce utkání. Chvílemi jsme se strachovali o výsledek. Naštěstí jsme ale konec klání zvládli a vyhráli jsme,“ řekl spokojeně trenér Hodonína Tomáš Pokovič.

Hráči Florbalu Hodonín se nezalekli ani svého konkurenta z Očova, se kterým se střetli hned v úvodním utkání. Začátek zápasu byl z obou stran nemasný neslaný. Obě mužstva se spíše oťukávala. Pak ale začali svěřenci Tomáše Pokoviče úřadovat. Poločasové skóre totiž ukončili třígólovým náskokem 4:1. Vedení si hodonínští florbalisté udrželi až do konce zápasu, kdy ještě stav klání stačili navýšit na konečných 7:2. Skvělé výkony předvedl v bráně David Turner, jenž sobotním soupeřům pořádně znepříjemňoval hru. Svému mužstvu však výrazně pomáhal.

Další kolo odehraje kategorie přípravky 15. prosince na Základní škole Očov Hodonín.

Výsledky 4. kola:
Florbal Hodonín – ZŠ Očovská 7:2 (4:1)
Góly za Hodonín: Dlabalová 3, Složil 2, Rosek, Ryška.
Florbal Hodonín – TJ Sokol Lanžhot 8:2 (3:1)
Góly za Hodonín: Mráka 2, Složil 2, Dlabalová, Rosek, Barát, Ryška.
Florbal Hodonín – FbC Aligators Brumovice Klobouky 5:4 (2:1)
Góly za Hodonín: Pištek, Dlabalová, Složil, Mráka, Barát.
Florbal Hodonín – FBC Slavkov 8:2 (3:1)
Góly za Hodonín: Dlabalová 3, Rosek 2, Ryška, Složil, Barát.