Nikdo nás nedokázal porazit, hlásí mladší žáci Florbalu Hodonín

Lanžhot – Neporazitelnost hodonínských florbalistů stále trvá. Mladší žáci nenarazili na přemožitele ani v nedělním pátém kole Jihomoravské ligy. A to na svěřence trenérů Pavla Brovjáka a Pavla Vrbíka čekali silní soupeři. Zejména klub FBC Dragons z Kyjova, který stejně jako družstvo Hodonína ještě neztratil bod. Druhým silným sokem byl tým Sokola Bučovice. Avšak ani Bučovice nenašly slabinu hodonínského týmu.

Florbal Hodonín - mladší žáci
„Věděli jsme, že v neděli nás čekají další kvalitní zápasy a hlavně soupeři. Znovu jsme narazili na silné Bučovice, které jsme v minulém kole porazili, takže se dalo předpokládat, že nám to budou chtít oplatit. Očekávání byla před turnajem vcelku jasná, chtěli jsme i po neděli zůstat bez porážky,“ řekl trenér Hodonína Pavel Brovják.

Hned v prvním utkání se hodonínští mladíci střetli s týmem FBC Dragons. Už od úvodního buly bylo zřejmé, že zápas bude hodně vyrovnaný. Jako první se prosadili Dragoni. Za pár minut ale dostal Florbal Hodonín do herní pohody Filip Ryška, jenž po dorážce vyrovnal. Branka na 1:1 hodonínské florbalisty nakopla, což se potvrdilo o minutu později, kdy po perfektní přihrávce od Šimona Hanáka na 2:1 navyšoval Samuel Rozboril. Radost Hodoňanům netrvala dlouho, neboť v šesté minutě si vzal slovo opět soupeř, který stav zkorigoval na 2:2. Dlouho to vypadalo, že poločas skončí remízou, jenže sedm a půl vteřiny před koncem první půle se prosadil Vojtěch Jež, jenž dělovkou nad pravou ruku hostujícího gólmana vrátil Hodonínu vedení 3:2. Minutu po přestávce Dragoni znovu odpověděli. To bylo ale z jejich strany vše. Poté se už trefovali pouze hráči Hodonína, kteří nakonec soka z Kyjova přehráli 5:3.

„S výhrou jsme velice spokojení. Hráčkám a hráčům patří velké díky, neboť zpočátku zápasu dokázali nepříznivé skóre nad doposud neporaženým soupeřem z Kyjova otočit a nakonec i vyhrát,“ uvedl Brovják. Stejně tak jako první utkání vyhráli hodonínští florbalisté i další dva duely. Po krátké pauze na ně čekal soupeř z Hovoran, se kterým si tak jako s Očovem B poradili. V obou zápasech zvítězili 3:0 a 7:1. Nedělní den však nebyl pro Hodonín u konce. V posledním utkání čekal na Florbal Hodonín neoblíbený soupeř z Bučovic.

Ani to ale rozjetý hodonínský uragán nezastavilo. Bučovice totiž po vypjatém a dramatickém průběhu hry nakonec těsně porazil 3:2. „Oba velmi těžké soupeře jsme díky skvělé hře, výbornému brankáři a maximální obětavosti dokázali porazit. Velké poděkování patří celému týmu za maximální obětavost a chuť hrát jak ve všech zápasech, tak hlavně s Bučovicemi. Všichni byli skvělí. Největší pochvalu si ale rozhodně zaslouží brankář Filip Jelínek. Dále je potřeba vyzdvihnout výborný výkon Patrika Korčáka a útočníka Šimona Mráky,“ liboval si kouč Brovják.

A jak viděl celý turnaj z pozice diváka šéf klubu Jiří Wagner? „Musím říct, že jsem si celý turnajový den moc užil. Nejen, že se mnou byla moje dcera, ale bylo se na co dívat. A to nejen v našich utkáních. Cením si rostoucí kvality všech utkání. Každý s každým mohl vyhrát, či prohrát. My jsme měli skvělé momenty celý turnaj. Bez větších výkyvů. Dle mého největším soupeřem byl tentokrát povrch. V Lanžhotu se nám nehraje snadno. Fantastičtí byli naši fanoušci, které musím moc pochválit. Takto si představuji fungující organizaci. Fantastické utkání jsme odehráli proti Bučovicím. Jsem rád, že jsme se vyrovnali fyzické hře soupeře a zvládli jsme všechna úskalí tohoto utkání. Pro mě to byl nej zápas v mé trenérské kariéře,“ dodává s pýchou v hlase Wagner.

rodičové florbalistů z Hodonína
Utkání:
FbC Dragons – Florbal Hodonín 3:5
Branky za Hodonín: Filip Ryška, Samuel Rozboril, Vojtěch Jež, Adam Zavoral, Šimon Mráka.

TJ Sokol Hovorany – Florbal Hodonín 0:3
Branky za Hodonín: Lucie Benadová, Filip Ryška, Adam Zavoral.

Florbal Hodonín – ŠSK Očovská Hodonín B 7:1
Branky za Hodonín: Šimon Hanák 3, Vojtěch Jež, Filip Ryška, Samuel Rozboril, Adam Zavoral.

Florbal Hodonín – Sokol Bučovice 3:2
Branky za Hodonín: Filip Ryška, Patrik Korčák, Šimon Mráka.