Florbal Hodonín poprvé v plné sestavě, i přesto pouze 50%

 

V sobotu se vydal klub Florbal Hodonín v plné sestavě na turnaj elévků. Celkem 18 hráčů a 3 brankáři odcestovali na turnaj do Kyjova. Klub, který má po necelém roce přes padesát hráčů odjel v takovéto sestavě úplně poprvé. Z turnaje celek odjel se čtyřmi výhrami z celkem osmi zápasů.

16700446_1251791494897369_1653202864878024687_o

„Byli jsme moc rádi, že se nám podařilo dojet se třemi kompletními lajnami na turnaj. To se nám ještě nestalo. Máme dobře našlápnuto, každý týden někdo nový dojde a to i z okolí, či Slovenska,“ dodává radostně šéf klubu, Jiří Wagner. Ten na turnaj dorazil i s další novinkou. Podařilo se mu výrazně rozšířit trenérský tým. „Lidí, kteří by rozuměli florbalu na Hodonínsku moc není. Ti, kteří mají čas a chuť trénovat děti je také málo, proto jsem moc rád, že se mi podařilo přivést čtyři nové tváře do našeho trenérského sboru a v záloze mám ještě jedno eso ze Slovenska. Takže uvidíme,“ dodává pyšně Wagner. Jeho klub se chystá letos na stabilizaci a zkvalitnění všech činností.

Klub vyslal na turnaj dva týmy. O vyrovnanosti celé soutěže svědčí několik zajímavých výsledků. Florbal Hodonín B vytěžil dvě výhry a dvě prohry. Navíc prohra s Hovoranama byla velmi těsná a tudíž mrzela dvojnásob. „O tomto družstvu jsem si myslel, že zahrají trošku lépe. Bylo vidět, že někteří hráči tři týdny chyběly, ale to není důvod zaspat. V prvním utkání jsme dostali dobrý vylágoš,“ dodává Wagner.

Mezi nejlepší hráče B týmu se dostali brankář David Drábek, kapitán Tomáš Machálek a střelec Šimon Mráka. „S výkony jsem spokojen. Musíme zabrat v některých věcech, které již vypadaly jako automat. Výrazně se podepsaly nemoci a rekonvalescence na naší fyzičce,“ dodává nový trenér Pavel Kokeš.

V A týmu byla situace obdobná. Spící první zápas setl hlavu i A týmu a v dalších utkáních muselo Áčko zabrat. Po zlepšených výkonech s Lanžhotem a dubňanským týmem bral tým dvě výhry. „Dva prohrané zápasy jsme nezvládli. Někteří hráči, jakoby byli na turnaji poprvé. Trošku jsme to odflákli. Potěšili mě výkony obou brankářů. Zejména golman Ríša Žiška mě potěšil. Mezi nejlepší hráče patřil Tobiáš Ondrouch, přípravkář Pavel Foltýn a posila ze Strážnice, Pavel Labaj,“ dodává Wagner.

16715933_1251794218230430_376376764934191626_o

A jak hodnotí celkově trenér vystoupení svého klubu? „Čekal jsem, že to bude lepší. Rozhodně bych čekal, že v některých případech budeme mít navrh. Na druhou stranu objektivně to našim přemožitelům vyloženě sedlo. Ta soutěž je letos neuvěřitelně vyrovnaná a my jsme možná lehce překvapili. Navíc dvě třetiny týmu hrají u nás florbal pouze od září, nebo ještě méně. Takže bude na čem stavět. Musíme hlavně oživit to, co nám šlo dříve a to je dobrá kombinace . Budeme si muset připomenout i základní principy naší hry a florbalu všeobecně,“ dodává zadumaně Wagner.

A co čeká klub nyní? „V únoru hrajeme už každý víkend. Sezona finišuje a nás čeká kupa práce. Chystáme soustředění, další nábory a dále chceme klub rozšiřovat. Hodně si cením lidí, kteří mi nyní pomáhají s trénováním. Přišli v pravý okamžik. Je dobré mít kolem sebe lidi, kteří Vám pomohou, když to situace vyžaduje a ne, že se k Vám otočí zády, když to nejméně čekáte. Díky ale za oba tyto druhy,“ dodává Wagner.

Více informací najdou zájemci o florbal na www.florbalhodonin.cz, nebo na www.fb.com/hodoninflorbal.