MLADŠÍ ŽÁCI: Mladší žáci v DolBoj berou 3 bodíky

 
K dalšímu turnaji, tentokrát domácímu vyrazili mladší žáci. V DolBoj se utkali pouze ve dvou utkáních s Bulldogs Brno a Troopers. Bohužel hráči Kyjova nedorazili…
 
Do turnaje nastoupili hráči FloHo v silné sestavě, bohužel na poslední chvíli se sešlo téměř deset omluvenek. Ale i přes to pomýšleli hráči na úspěch a sběr bodů.
 
„Do prvního utkání šli hráči hodně nažhavení. Kdo by taky nechtěl porazit nebo potrápit Bulldogs. Trošku proti nám hrála hra na 3 třetiny, protože fyzicky nejsme tak silní. Ale myslím si, že jsme si s tím poradili. Zejména uhlídat supertalent z Brna, Peťu Ulehlu byla velká výzva,“ dodáva lodivod „domácích“ Jura Wagner.
 
Zápas se vyvíjel celkem slibně. Hodoňáci si vytvořili řadu šancí, ale jejich přesnost bohužel nevedla ke kýženému gólu, a tak soupeř udeřil. Otřepaná fráze nedáš dostaneš platila několikrát po sobě. Hráči však nevěšeli hlavu a bojovali co to šlo. „Skvěle nás podržel Vojtek Drobeček, kterého napříč touto naší ligou hodnotím v TOP3 golmanů. Obrana se snažila a naši útočníci propotili trenky nadvakrát. Hráči byli smutní, že neproměnili celkem slušnou porci šancí, ale myslím si, že to byl jen další krok k tomu, abychom byli silnější a nebezpečnější,“ dodává Wagner.
 
Výkon golmana Vojty Drobečka ohodnotil také trenér Bulldogs BrnoAdam Konečný. „Po zápase došel Adam a poblahopřál Vojtovi, to byla panečku radost i po výsledku 1:10,“ dodává s úsměvem Wagner.
 
Do druhého utkání proti Troopers po krátké pauze nastoupila přeházená sestava FloHo a dokázala velmi rychle udeřit. „Hráčům jsem říkal, že to nebude snadný soupeř. Hráči F. K. Troopers Moravany hráli velmi dobře. Byli běhaví a nadšení. Nikdo se neporazí sám. Na to někteří hráči sem tam zapomínají,“ dodává Wagner.
 
Po bleskových gólech první lajny v několika výpadech dokázali výborně se pohybující hráči Troopers zabrat a bylo srovnáno. „Naše děti si mysleli, že je po zápase. Chybí nám herní praxe, ale vše doženeme. Náročný trénink a proces, kdy se vše snažíme dělat pod maximálním tlakem ponese ovoce. Tohle je jen začátek,“ dodává Wagner. Jeho tým nakonec porazil v běhavém utkání Troopers 7:3. „Byl to velmi zajímavý zápas. Teoreticky jsme měli vyhrát. Ale zápas a soupeři jsou šikovní a nám to dělá problém. Poučení v každé sekundě, tak se mi to líbí,“ dodává Wagner.
 
Jeho tým si užije chvilku volna a vrátí se zpět do tréninkového procesu. Snad již i s hráči jako je Rosek, Běloch, či Ondrouch. „Těch omluvenek je všude strašně moc. Ale otevírá nám to příležitost k novým věcem a nápadům pro trénink. Věřím, že to půjde poznat zase na dalším tréninku. Teď stvořím dva skvělé centry, tak se těším. Je to pro mě jako dělat Frankensteina a Golema,“ dodává s úsměvem Wagner.
 
Další turnaj se uskuteční opět na „domácí“ půdě v Dolních Bojanovicích již 19. 2., kde se potkají hráči Hodonína s FATRem, Bulldogs Orange a Troopers Young Guns.