„Celé odpoledne bylo zaměřené na nahrávky a hlavně na to, aby to děti bavilo a měly radost ze hry,“ prozradil brněnský gólman Filip Kuhn

Lužice – Páteční Tour de Club pořádané českým florbalovým svazem se v Lužicích zúčastnil i Filip Kuhn. Čtyřiadvacetiletý gólman Bulldogs Brno si vzal na starosti brankáře a vedlejší části tréninku. „Akce se mi líbila. Myslím, že je důležité pro český florbal, aby se malé kluby rozvíjely a byly konkurence schopné pro větší oddíly,“ řekl po ukázkovém tréninku Kuhn.

Tour de Club - Filip Kuhn

Co říkáš na to, že jsi byl svazem vybrán do projektu Tour de Club?
Jsem velmi rád, že jsem se této akce, kterou pořádá Český florbal, mohl zúčastnit. Člověk získá nové zkušenosti a vidí, jak to funguje v jiných klubech a jak se rozvíjí děti jinde než třeba v Brně.

Doplnil tě bývalý gólman a nynější trenér švýcarského výběru U21 Miroslav Vybíral. Znáte se osobně?
S Miroslavem jsme se potkali před pěti roky v Gulliverech, když jsem tam byl na hostování. Chvíli jsme spolu působili i v jednom klubu. Nicméně tím, že dlouho působil v Praze a teď v zahraničí, jsme se viděli až teď v pátek odpoledne.

Bavili jste se nějak dopředu, jak trénink povedete? Kdo měl hlavní slovo?
Před tréninkem jsme si sedli a řekli jsme si, jak trénink bude vypadat, a co je hlavní myšlenkou tréninku. Hlavní slovo bylo jasné, kdo ho bude mít. Miroslav trénuje delší dobu a má víc zkušeností. Hlavně z větší části měl trénink nachystaný on, takže bylo jasné, kdo to povede (smích). Já jsem si vzal na starosti jen gólmany a vedlejší části tréninku.

Prozraď, čím jste začali trénink, a co bylo jeho náplní…
Cílem tréninku bylo přihraj a běž. Trénink jsme začali hrami. Dali jsme si foco a házenou. Celé odpoledne bylo zaměřené na nahrávky a hlavně na to, aby to děti bavilo a měly radost ze hry.

Měli jste pak ještě po tréninku sezení s trenéry nebo rodiči?
Ano, sedli jsme si, jak s trenéry, tak s rodiči a proběhla krátká diskuse o tréninku a pracování s dětmi do budoucna. Akce se mi líbila, myslím, že je důležité pro Český florbal, aby se malé kluby rozvíjely a byly konkurence schopné pro větší oddíly.

Trénink za Buldoky jsi nejspíše zmeškal. Budeš něco platit do týmové kasy?
Trénink jsem nestihl, ale naštěstí jsem to měl povolené od hlavního trenéra. Každopádně kdyby náhodou pokuta hrozila, tak bych sám sebe zkasíroval (úsměv).