Předešlé souboje Bulldogs Brno vs ACEMA Sparta Praha

Týmy, které se v nejvyšší lize pravidelně potkávají od sezóny 2012/2013. Od té doby se utkaly 12x. Všechna utkání spadala do základní části. 7x uspěli brněnští Buldoci. 5x pražská Sparta. 3x muselo rozhodovat prodloužení nebo samostatné nájezdy.

Z 5 z posledních 6 zápasů mohli odcházet veselejší Buldoci. Spartě se podařilo Brňany porazit až loni v zatím posledním vzájemném zápase. Z 5 výher Sparty byly 3 na brněnském hřišti. Ta poslední ale nastala už dávno – v září roku 2014.

V loňské sezóně, ve které Brno zažilo nejhorší sezónu ve své historii, a o udržení v extralize muselo bojovat až v baráži proti Torpedu Havířov, nejprve porazilo Spartu na domácím hříšti. Přestřelku, kdy po 60 minutách byl stav 6:6, si užívali především diváci. Trenérům přibyl nejeden šedivý vlas. Defenzivy jako by nafungovaly. Hráči tropili individuální chyby, na což po zápase upozornil i domácí trenér Jan Kadlec: „Byli jsme florbalovější. Při hře 5 na 5 jsme neproměnili spoustu gólových příležitostí. Soupeř těžil z důrazu a naší vlastní hlouposti“. V prodloužení gól nepadl, a to znamená jediné. Rozhodnout musely samostatné nájezdy. Za domácí proměnili Kladivo a Koláčný. Za hosty pouze Zouzal. Vítězný gól si tak připsal mladík Petr Koláčný, který střelou tahem propálil Martina Beneše.

42663267_2351975384835814_2340000192629047296_n

V odvetě se jednalo o jednoznačné utkání. Sparta od 2. minuty vedla a Buldokům se nepodařilo ani srovnat. To, že se jednalo o výhru po dlouhé době, zaznamenal i trenér Radek Skalička, který zapás okomentoval následovně: „Po delší době se nám podařilo Brno porazit v normální hrací době. Vítězství je pro nás moc důležité a hodně si jej ceníme. Až na velké množství zbytečných individuálních chyb jsme dnes podali celkem kvalitní výkon.

Jak bude zápas vypadat letos? Buldoci výrazně oslabili. Nyní staví na mladých hráčích. Sparta je v tabulce pro mnohé překvapivě vysoko. Podaří se Spartě přidat 2. vítězství proti Brnu v řadě? Nebo Brno naváže na přívětivou vzájemnou bilanci v posledních letech a připíše si důležité 3 body do tabulky?

To se ukáže v pátek 26. října od 19:00 na městské hale TEZA Hodonín.