Mladší žáci z Brna: Výsledky jako den a noc

K dalšímu turnaji o víkendu vycestovali i naši mladšáci. V Brně na Sport Pointu se utkali postupně s týmy z Dubňan, Židenic a domácí Brno.

První utkání skončilo remízou s papírově slabším FATRem. Bohužel papír snese vše a Dubňany nám nějak letos nesedí. Začátek utkání byl z naší strany aktivnější, ale na skóre se to bohužel neprojevilo. Pak nás zachránila při trestném střílení tyčka. Následně se trefil malý Mozart, ale ani tento gól nám klid na hokejky nepřinesl. Zápas byl spíše bojem, než florbalovým kláním. Po chybce dnes nejlepšího beka Bobra jsme dostali gól a marně jsme dobývali branku FATRu. Až po našem srovnání na 3:3 v posledních třech minutách utkání jsme hráli tak, jak jsme si přáli, ale bohužel brána již byla zavřená na deset západů. „Remíza s FATRem to byl běs. Soupeře jsme sice přehrávali, ale ne tak dominantně, jak bychom si přáli. Naše hra nebyla v prvním utkání dobrá a míst kombinace jsme se spíše snažili o individuální průniky. Škoda toho,“ dodává trenér Pavel Brovják.

Ve druhém utkání jsme zkřížili hole proti Židenicím. Naše družstvo sice prohrávalo po 15ti vteřinách 0:1, ale nesložili jsme se a zvedli brzy hlavu. „Malinko jsme se báli, že nás to semele. S tou naší hlavou pořád bojujeme, ale opak byl pravdou. Semkli jsme se a předvedli zatím naše nejlepší vystoupení v této sezóně. Nejenže jsme bojovali, ale opravdu jsme se snažili hrát dobrý florbal,“ dodává Brovják. Výsledek 3: 1 byl odměnou za dobře odvedenou práci.

Do třetího utkání jsme vstupovali velmi optimisticky naladěni. V první půlce Vojta Drobeček eliminoval střelce Brna a my jsme se mohli soustředit na dobývání branky soupeře. Bohužel střelecká muška jakoby nás opět opustila a i přes velký tlak na soupeře jsme nedokázali vstřelit více než jednu branku. Oproti tomu soupeř dvěmi utěšenými brankami odskočil a my jsme nedokázali tento náskok smazat. „Nestává se, že bychom moc chválili hráče po prohrách, ale dnes si to jednoznačně zaslouží. Bojovali a nezabalili to. Dnes jsme prostě jen neměli štěstí,“ dodává Brovják.

Velkou pochvalu si za tento turnaj vysloužil Šimon Mráka, který je každý trénink a zápas lepší a lepší. Nejlepšími hráči turnaje byli dle soudu trenérů Bobr Královský a Maxo Buraj.