Tour de Club posunul Florbal Hodonín opět o kus dál

Lužice – Jak říká jedno pořekadlo: „do třetice všeho dobrého,“ se Florbalu Hodonín jakožto jednoho z nejvíce prosperujících klubů jižní Moravy podařilo dostat do projektu českého florbalového svazu – Tour de Club. V rámci této akce přijeli v pátek odpoledne navštívit hodonínské mladé florbalisty špičkoví trenéři Miroslav Vybíral, Petr Šíma a gólman brněnských Bulldogs Filip Kuhn. Projekt Tou de Club si klade za cíl pomocí ukázkových tréninků inspirovat, edukovat a motivovat. Ukázkový trénink pod dohledem zkušených ikon českého florbalu byl určen pro kategorii mladších žáků.

Tour de Club Lužice

„Upřímně jsem už ani nedoufal, že se naši hráči projektu Tour de Club zúčastní. Letos to byla naše třetí žádost, kterou jsem vlastně ani já nepodal. Tímto bych chtěl poděkovat Hance Králové. I díky její skvělé pracovní činnosti máme takové úspěchy,“ řekl šéf Florbalu Hodonín Jiří Wagner.
Trénink ve sportovní hale v Lužicích nebyl určen pouze pro hráče. Přijít mohli i rodiče, aby se o florbalu a jeho technikách dozvěděli více. Po shlédnutí akce v Dolních Bojanovicích měl šéf Florbalu Hodonín menší obavy, aby projekt naplnil jejich očekávání. Ale předčil jej. „Jsem moc rád, že k nám přijeli zrovna Miroslav Vybíral a Filip Kuhn. Oba považuji za velké osobnosti a progresivní trenéry. Navíc jsem je po delší době rád viděl,“ uvedl Wagner.

Trénink chtěli představitelé hodonínského florbalu zaměřit na hru na malém hřišti a bez brankáře, což je zatím jejich slabá stránka. Dalším požadavkem bylo cvičení s míčkem na první dotek. „Trénink jsem si užil a bavilo mě pracovat s mladými nadějemi Florbalu Hodonín. Viděl jsem opět spoustu šikovných hráčů a jsem rád, že florbal má na jižní Moravně budoucnost. Kluci byli vnímaví, spolupracovali s námi a měli chuť se zlepšovat. Trenéři s námi taky spolupracovali. Byli hladoví po informacích a i jako děti se postupně zlepšovali,“ líčil trenér Švýcarského florbalového výběru U21 Miroslav Vybíral.

Páteční trénink byl pro hodonínské hráče a hráčky odměnou. Oba trenéři mladé florbalisty pochválili. Trend, který má Florbal Hodonín posunuli Vybíral s Kuhnem opět o kus dál. „Jsem rád, že směr máme dobrý. Velkou část cvičení naši hráči znají. I tak mi tento trénink otevřel opět oči. Oba nám moc pomohli a jsem tomu velmi rád,“ poznamenal Wagner.