„Trénujte více než ostatní a běžte si vlastní cestou, jednou se vám to vrátí,“ radí čtyřiadvacetiletý kanonýr Jakub Mendrek

Hodonín – Bývalý hráč Bulldogs Brno a bývalý kapitán juniorské reprezentace s vrcholem na MS 2013 a nynější člen širší mužské reprezentace Jakub Mendrek zavítá 2. prosince do Hodonína. Na celodenním kempu vám čtyřiadvacetiletý snajpr klubu FBC Ostrava pomůže zdokonalit techniku hole a driblingu. V letošní sezoně Tipsport superligy nasbíral ostravský útočník během jednadvaceti zápasů dvaatřicet kanadských bodů. Z toho sítě soupeřů dokázal rozvlnit hned jednadvacetkrát. Proto si nenechte ujít tuto skvělou příležitost s Jakubem Mendrekem a rezervujte si svou účast na prosincovém kempu. Účast je omezená na dvacet zájemců.

Jakub Mendrek

Kubo, na začátku prosince strávíte jeden den v Hodoníně. Přesněji na celodenním florbalovém kempu. Jak se na tuto událost těšíte?
Do Hodonína se moc těším, protože to nebude moje první akce od Jirky Wagnera, které se zúčastním. Doufám a věřím, že se nám kemp dokáže zaplnit, abychom mohli předat nějaké rady co nejvíce mladým florbalistům. Navíc Jižní Morava je moje srdcovka, takže jsem rád, že budu moci do Hodonína přijet (úsměv).

Jak jste se k této příležitosti vlastně dostal? Respektive, kdo vás oslovil?
Za nápad a pozvání na kemp vděčím Jirkovi Wagnerovi, který je také hlavním organizátorem. S Jirkou se známe hodně dlouho. Nejsem si zcela jist, ale myslím si, že to bude přes deset let určitě. (smích). Naše začátky, když jsme se poznali, byly v Brně. Jirka ještě chytal za Bulldogs Brno extraligu a já jsem se jako mladý chodil na kluky dívat. Později jsme již společně začali více fungovat a organizovat různé akce, kterých jsem se účastnil. Vše bylo vždy perfektní a stoprocentně připravené, proto s Jirkou Wagnerem nadále a velmi rád spolupracuji.

Sice jste hrával za Bulldogs Brno a nyní hájíte barvy Ostravy, ale sledujete výsledky a cestu Florbalu Hodonín alespoň po očku?
Od doby co Jirka začal budovat florbal v Hodoníně, jeho cestu sleduji. Vlastně všeobecně jak se klubu daří a jakým způsobem se ubírá dopředu. Když si s Jirkou zavoláme nebo se vidíme, tak vždy probereme dění a výsledky Florbalu Hodonín.

Hodonín má zatím jen žákovské kategorie. I tak se ale díky usilovné práci šéfa klubu Jiřího Wagnera o Hodoníně ví. Například skrze extraligová utkání, různé turnaje a kempy, ale i výsledky jeho mladých hráčů. Kde vidíte Florbal Hodonín za pár let?
Určitě, že dobře ví, protože Jirka klubem žije a já třeba vidím, kolik usilovné práce to pro Jirku je. Florbal Hodonín jako klub je na začátku a ještě nějakou dobu to potrvá, než budou vidět výsledky. Jsem si jistý, že jednou výsledky určitě přijdou. Nejprimárnější ale pro klub bude, co nejdéle udržet svoje vychované děti, aby se klub posunul co nejvíce dopředu.

Co byste doporučil mladým hráčům na jejich cestě stát se úspěšným florbalistou? Podle výsledků si myslím, že Florbal Hodonín bude mít co nabízet…
Nechci tuto odpověď zaměřovat pouze na mladé florbalisty, ale na naše mladé sportovce všeobecně. Klubový trénink je pouze část přípravy sportovce. V dnešní době je zatím nereálné, aby hráči měli více klubových tréninků. Proto říkám jednoduchou, ale pravdivou věc: Trénujte více než ostatní, jednou se vám to vrátí a běžte svojí cestou (úsměv).