Mladší žáci mají za sebou první ostré zápasy

Neděli jsme využili pro testování našich hráčů v ostrých zápasech se silným soupeřem. Původní dohoda, 2 zápasy každý tým, nevyšla kvůli chování některých paranoidních rodičů, a tak jsme se spokojili s jedním utkáním. Mladší žáci byli rozděleni na dva týmy  – A a B. A bylo se na co dívat…

Do prvního utkání jsme vstoupili velmi dobře a brzy jsme vedli 1:0. Soupeř začínal přikládat do kotle, ale skvěle nás držel @Filip Jelinek v bráně Tamara Jelínková Radek Jelinek. Po dvaceti minutách jsme vedli 3:2 a s předvedenou hrou jsme byli velmi spokojeni.

„Skvěle fungovala obrana. Musíme pracovat na hře centra a samozřejmě rozehrávce pod tlakem, ale jsem rád, že jsme dokázali vymazat některé klíčové hráče soupeře. V útoku je na čem pracovat, souhra byla velmi slušná, ale někteří hráči budou mít ještě chvilku problémy přejít ze hry 3 na 3 na velké hřiště. Škoda, že jsme neproměnili více šancí,“ dodává Jiří Wagner.

Velký dík patří Tomáš Húska, který šel v průběhu utkání pískat jako druhý rozhodčí, protože nováček s píšťalkou Vojta Lesák ještě stále sbírá zkušenosti. „Škoda, že odborníci na pískání, matematiku, plavání a fotbal nepřijali mou nabídku, a nešli pískat. Chování mě překvapilo, a zejména při přátelském utkání. Dost mě pobavilo, kteří lidi měli nejvíce námitek, ale tak je to velké derby. Oceňuji přístup Toma H., který celou situaci dle mě zvládl skvěle a děkuji mu moc za velmi dobrou konfrontaci,“ dodává Wagner, který zbytek utkání sledoval ze střídačky.

Ve druhé části se hra přelévala ze strany na stranu, šance střídala šanci. A postupně rostlo skore. „Ve druhé části jsme museli více bránit. Docházely nám malinko rychleji síly, než soupeři. A hlavně jsme se začali trápit v koncovce. Střel a příležitostí jsme dle mě měli docela dost, ale nedařilo se nám je přes skvělého golmana Jakub Dekař Hana Dekarova přetavit v gol. Musím říct, že mě Kuba velmi mile překvapil. Myslím si, že byl jak zeď… a za 20 minut jen jeden gol z naší hole, je prostě málo…,“ dodává Wagner.

Konečné skore se zastavilo na cifře 4:6, což muselo hodoňáky dost mrzet. „Velmi dobře hráli kluci ze Slovenska a naše obrana. Křídla musí ještě malinko zabrat a centři být důraznější v obraně. Jinak jsem velmi velmi spokojen. Byl to druhý ostrý zápas 5 na 5. Soupeře jsme nepodcenili a myslím si, že jsme ho dost často dokázali i přehrát. Je pravda, že jejich atletický fond a napadání bylo chvílemi drtivé, ale to tak prostě někdy bývá,“ dodává Wagner.

Po souboji týmů A se proti sobě postavily týmy B. Po chvíli jsme vedli již 3:0 a zdálo se, že tentokrát půjde o procházku růžovým sadem. Opak byl pravdou, Očov po chvilce zabral a bylo srovnáno. Tento zápas velmi dobře vyšel Ríšovi Žiškovi – Kačka Suchovská a po první půlce jsme odcházeli s náskokem jednoho golu. „Když srovnám výkony Richarda v sobotu a v neděli, je to jako doktor Jekyll a pan Hyde. Včera hrůza, dnes o moc lepší. Podobně se ve druhé půli „dařilo“ i Vojtasovi Drobečkovi, který odchytal v sobotu turnaj elévků na velmi vysoké úrovni. No a v neděli to už zas tak dobré nebylo…,“ směje se Wagner.

Ve druhé půlce Floho B začal mít problémy s koncovkou a celkově přechodem do útoku. Ze hry se rázem stala přebíhaná s finálním výsledkem 6:8 pro soupeře.

„Tento zápas mě trošku zklamal. Byl jsem v očekávání, že naši hráči ho zvládnou lépe. Bohužel opak byl pravdou. Nicméně všichni, kteří byli na hřišti, tam nechali všechno. Je potřeba si to vyhodnotit a zapracovat na pár detailech. Zbytek necháme na hře dětí… Díky soupeři za sparing,“ uzavírá téma přípravných zápasů Wagner.

P9160080P9160049