Letní soustředění ve Strážnici utužilo partu

I letos jsme se rozhodli pro naše letní soustředění využít služeb ZŠ Čápovka ve Strážnici. Areál, zázemí haly a přívětivé venkovní prostory nám nabízí skvělé podmínky pro trénink a práci naší organizace. Díky Risto Ljasovský a Vojtěch Studénka.

Na soustředění nás jelo přes 40 i s trenéry. Celé soustředění měl pod palcem Pája Wrbas, sekundovali mu pan Bílý a pan Černý (Lukáš Chudíček & Honza Rolenc), Magdalena Juncová, jako au-pair.

Trénovali jsme na několik fází – fyzická příprava – ranní a podvečerní složka, florbalová příprava – dva tréninky v hale. Každý den jsme měli nějakou aktivitu. Hodně jsme spolu mluvili, zpívali a hráli na mobilech hry. Večer nás vždy překvapilo kinopromítání, které jsme si udělali ve třídě.

Celé soustředění jsme zvládli bez problémů s tradičními úrazy z trénování, bohužel jen mistr Bobr – Hanka Králová – narazil na krokodýly ve Veličce – U Veličky – a odnesl to několika stehy na „šlapce“. No, bylo by překvapivé, pokud by se mu něco nestalo.

Jídla jsme měli tak, že jsme ho ani nestihli sníst, pravidelně jsme dojídali do pozdní noci. Dokonce nás chválily paní kuchařky a i největší jedlíci týmu – Filip Ryška Eva Ryšková – statečně bojoval se svými porcemi.

Velmi mě potěšila účast nováčků a hráčů, kteří ještě nikdy nikde nebyli. Věřím, že ne všichni se na odloučení od maminek těšili, ale myslím si, že jsme to zvládli dokonale. Jsem rád, že odjezdy domů nebyly žádné a že i Kuba N. – Anežka Novozámská, Harley Markéta Kubešová David Kubeš, Kubas Romana Capitová a Vojtas Milena Drobečková to zvládli skvěle!

Celé soustředění jsme zaměřili na pohyb – pohyb s míčkem, pohyb bez míčku a jiné druhy pohybů, které nám naordinoval náš kondičman, který za námi každý den spořádaně dorazil – za což mu moc děkujeme – díky doktore – Milena Drobečková. Důležitá pro nás byla i hra 5 na 5, která pro nás je stále nóvum. Na soustředění se zapojily i naše nové akvizice @Denda a její krutopřísný brácha @Kali Pann, #skalickamaffie měla také své zástupce, a tak jsme mohli trénovat v téměř kompletní sestavě. Letos bude pro nás výkladní skříní kategorie elévků a mladších žáků. Ty by měli táhnout zejména Mozart Vojtíšek Jež a Mario Filip Ryška.

Když nad tím tak přemýšlím, při další anketě o nejlepšího trenéra by se měli naši trenéři dávat pozor, protože si myslím, že anketu by měl ovládnout náš kondičman. 

Velký příslib pro přípravku pak budou jednoznačně mladší brácha Mária, Luigi Eva Ryšková, který by měl jednoznačně tvořit budoucnost našeho klubu.

Do branky se letos v nové sezoně postaví i @Filip Jelínek Tamara Jelínková. Na soustředění si pořádně vyzkoušel brankářské řemeslo a věřím, že u něj zůstane. Po technickém pílingu by z něj mohl být velmi kvalitní brankář.

Součástí soustředění byly i technické a invidivuální dovednosti. Během olympijských her v slalomu, přesnosti střelby a rychlosti střelby vzešli tito vítězové – Denda, Mozart a další, kteří obdrželi hodnotné ceny!

Na soustředění jsme hodně fotili, fotek je přes 2000, teď se jimi snažíme prokousat a vybrat ty, které Vám odprezentujeme. Je začátek sezony, a tak je to pro nás docela na dlouhé lokte.

Během soustředění jsme si vyjeli i na lodích Půjčovna lodí na Baťově kanálu v Petrově – I. Slovácká plavební, loď nám řídil zasloužilý kapitán pan Bačík.

V pátek jsme si zahráli pořádný turnaj a byl vidět obrovský posun v naší hře. Jsme rádi, že můžeme od nové sezony trénovat od nejmenších kategorií na velké sportovní hale SH Lužice – florbal

Poslední tréninky jsme strávili technikou hole a pilováním přesilovek, oslabení a trestných úderů. Mašinka totiž už asi nikoho jen tak nepřekvapí…

Úklid byl bleskurychlý. Dokonce jsme neměli ani moc ztrát a nálezů… Chroničtí zapomínači, jako Adam Vrba, nebo Milošek Lucie Nečesaná si nechali snad i hokejky na hale… ale vše máme.

Příště bude odvoz dětí striktní, abychom nemuseli ještě hodinu vše kontrolovat, ani nevím, kdo s kým odjel. Ale asi jsme Vám chyběli… 

A proč nejezdíme do penzionů, hotelů a chatek? Nejsme žádné béčka… a zhýčkanost, výhod, cukrlátek máme všichni dost doma… 

Tak kde za rok? Zase Strážnice? Posune nás v sezoně i letos kupředu? Věřím, že ano… Celé soustředění hodnotím velmi pozitivně a těší mě, kolik práce jsme udělali. Věřím, že toto bude naše nejlepší a nejúspěšnější sezona. Držte nám palce, v práci pokračujeme… organizace roste a sílí…

 P8220046