Florbal Hodonín : Přípravka začala sezonu úspěšně

Nováčci a ostřílení matadoři. To je mix, který bude letos nastupovat za nejmenší dětské kategorie florbalového oddílu Florbal Hodonín. Děti, které s florbalem začaly před pár dny si vyzkoušely svůj ostrý start na domácí palubovce v Hodoníně a odvezly si z turnaje první místo. Tahouny mužstva byli kapitán Ondrouch, hráči Rosek a Mráka a talentovaný brankář Vojtěch Drobeček.

 

Září je měsícem zkoušek. Nejen těch opravných, ale také sportovních. Desítky dětí proudí z kroužku na kroužek a vybírají. Florbal Hodonín se může pochlubit velmi nízkou fluktuací dětí, protože ty se po první návštěvě vrací a zůstávají. Pár takových nováčků si po pár trénincích ihned vyzkoušelo, jaké to je nastoupit k zápasu. „Měli jsme štěstí, že letos došlo docela dost dětí a většinu z nich jsme chtěli, co nejdříve zapojit. Není na co čekat a obzvlášť v dětském sportu. V kategorii přípravek máme štěstí, že zde máme pár zkušených dětí, které potáhnou ostatní. Proto jsme se rozhodli, že nebudeme na nic čekat a udělali jsme dobře,“ mne si ruce šéf florbalistů, Jiří Wagner.

 

Jeho klub si v posledním zářijovém dni poradil s oběma týmy Očova, Sokolem i Dubňany. Celý turnaj odehrál klub na tři lajny a zapojil i děti předškolního věku. „Všechno si to perfektně sedlo. Jsem moc rád za takovou premiéru. Věřím, že nám i výsledky pomohou k co nejširší základně,“ dodává Wagner.

 

Na turnaji bylo k vidění mnoho nováčků ve všech klubech. Většina týmů trénuje pouze pár týdnů. Hráči z Florbal Hodonín mají za sebou již cyklus šestitýdenní. „Myslím si, že jsme letos naprosto optimálně obstáli v přípravném období. Teď z toho těžíme a to nejen v kategorii přípravek, ale i elévků. Navíc naši mladší žáci pomáhají i klukům z Dubňan v soutěži, a tam se také neztratili, což mě moc těší,“ představuje koncepci klubu Wagner.

 

Na domácím turnaji tým přípravek táhli zejména kapitán Ondrouch, který výborně rozdával míčky spoluhráčům a výborně doplňoval i nováčky. „Toník hraje florbal už dva roky. Loni celou sezonu odehrál i za elévky, takže má zkušeností požehnaně. Je to šikovný kluk, který má cit pro hru a umí ji i přes svůj nízký věk dobře číst. Jsem rád, že pomohl hlavně novým dětem, aby zapadly a turnaj si užily,“ dodává na adresu nového kapitána Wagner. Tobiář Mráka je oproti playmakerovi Ondrouchovi čistokrevný střelec, který by pálil nejraději z každé pozice. „Brácha (přezdívka Tobiáše Mráky) hraje již třetí rok za přípravky a ještě i další sezonu zde bude válet. Nechce se mu do obrany, ale čím bude jeho zodpovědnost větší, tím lépe pro náš klub i tým. Zodpovědnost poroste. Jeho góly jsou pro nás moc cenné a to i v elévech, kde hraje již druhou sezonu. Potřebuje trošku zkoordinovat své rozevláté pohyby a bude to špička,“ usmívá se Wagner. Poslední do party zkušenějších hráčů je Matyáš Rosek, který za Florbal Hodonín hraje druhou sezonu. „Matyáš má za sebou sezonu v přípravkách i elévech, kde se rozkoukával. Potřebuje trošku ostřejší lokty. Technicky je na tom dobře, teď budeme brousit pohyb po hřišti. Bude to fungovat,“ nemá nejmenší obavy Wagner.

 

V bráně se klub spoléhá na Vojtu Drobečka, který patří k oporám klubu v obou kategoriích. „Vojta má velký talent. Teď to chce co nejvíce dřiny a pohybu v bráně. Je skvělé, když začínají děti brzy se sportem. Většinou jim to potom jde nejlépe a u Vojty věřím ve velké věci do budoucna,“ dodává Wagner.

Jeho klub se má v současné chvíli na šedesát hráčů a hráček a chystá další expanzi. „Cílem je být největším florbalovým klubem. Ne kroužkem při škole, ale opravdu s takovou nabídkou, aby děti u florbalu vydržely a bavil je. Chceme sport dělat pořádně. Všichni tomu věnujeme spoustu času, úsilí a peněz. V tom případě si nemůžeme dělat z florbalistů atlety a veslaře. I když jako doplňkový sport například veslování doporučuji,“ dodává s úsměvem Wagner.

 

Florbal Hodonín nastoupí k dalším zápasů, již další týden, a tak si děti moc neodpočinou. „Letos trénujeme poprvé i na hale. Tam využíváme hlavně velký prostor. Musíme teď zastabilizovat docházku všech hráčů a sjednotit se s ostatními kroužky, abychom vytěžili z našich tréninků maximum,“ dodává Wagner.
Klub i nadále nabírá nové hráče a hráčky, kteří si mohou dojít zasportovat vždy ve středu a v pátek od 16:00 na základní školu Mírové náměstí v Hodoníně. Pro všechny nové hráče, hráčky a jejich rodiče jsou informace o turnajích a náborech na webových stránkách klubu www.florbalhodonin.cz.