Superliga v Hodoníně

Bitva o Moravu se rozpoutá v Hodoníně

 Florbalová Superliga napíše svůj první příběh v Hodoníně, kam se sjedou bojovat o Moravu týmy itelligence Bulldogs Brno a HU-FA Panthers Otrokovice. V týmu brněnského klubu se objeví i odchovanec hodonínského florbalu Václav Černoch. Bitva o Moravu vypukne v neděli 20. 11. od 18:00 na sportovní hale TEZA Hodonín.

boj_o_moravu_a5-01

Výjezdní zápasy jsou v mužské Superlize již téměř tradicí. Poprvé však zavítají do jihomoravské florbalové bašty v Hodoníně, která patřila k historicky úspěšným místům na florbalové mapě. Potvrdit to mohou nejen úspěchy v mládežnickém florbalu, ale také významná florbalová jména, jako Bábíček, Wagner, nebo nyní Černoch. „Jsme moc rádi, že se nám podařilo dohodnout se po několika letech s prezidentem klubu Mirou Mikšlem a dostat Superligu do Hodonína. Věřím, že se podaří tuto tradici nastolit a třeba sem dovést podobný zápas každý rok. Je to pro nás velmi prestižní a pro propagaci florbalu mezi dětmi je to velmi důležité,“ dodává hlavní organizátor utkání a předseda florbalového klubu Florbal Hodonín, Jiří Wagner. Ten sám stál florbalových úspěchů Hodonína a následně i brněnských Buldoků.

Kromě samotného utkání bude pro diváky přichystán i zajímavý doprovodný program, soutěž o ceny, fotokoutek, autogramiáda s brněnským maskotem, nebo třeba buldočí fanshop. Do Hodonína by měla dorazit i trofej pro vítěze Superligy. „Jsme rádi, že se nám podaří dostat Superligu na jih. Do budoucna budeme rádi, pokud talentovaní hráči z Hodonína, Dubňan, Strážnice, Lanžhota, či Kyjova budou nastupovat za naše týmy. Spolupráce s Hodonínem je dlouhodobá a toto je logické vyústění. Do Hodonína se moc těšíme. Místní hala je nádherná a možná jedna z nejlepších v celé ČR,“ dodává prezident klubu itelligence Bulldogs Brno, Miroslav Mikšl.

V dresu Brna se mohou diváci těšit na talentované hráče, kteří patří do širšího kádru mužské a juniorské reprezentace – Coufala, Mendreka, Juhaňáka, nebo Bauera. Samozřejmostí je i oblíbený brankář Filip Kuhn, kterého dobře znají děti z Hodonína, kde občasně pomáhá s tréninkem brankářů. V dresu Panterů z Otrokovic se představí bratři Nagyové a v brance stálice Panterů, Radovan Michajlovič.

Autogramiáda hráčů bude připravena na 16:15 přímo ve sportovní hale. Celým podvečerem bude provázet známý brněnský DJ a moderátor, Libor Červinek.

Více informací můžete najít na www.florbalhodonin.cz nebo na www.bulldogs.cz.