Florbal Hodonín má za sebou první domácí turnaj

První pořadatelství v historii má za sebou florbalový klub Florbal Hodonín. Svou premiéru při pořádání si odbyla kategorie přípravek. Na domácí půdě na SH TEZA Hodonín si domácí přípravka opět udržela svůj vysoký kredit.

Očov A dokázal dvakrát zvítězit, jednou remizovala a utrpěl jednu prohru od dubňanského F.A.T.R.u. Očov B dokázal dvakrát zvítězit a dvakrát remizovala. Zejména souboj se silnými Dubňany byl ozdobou domácího turnaje. Bratrovražedný souboj mezi Ačkem a Bečkem skončil smírně 3:3. Na domácí palubovce se velmi dobře prezentovali také mladí hodonínští trenéři. „Turnaj se nám povedl, jak po organizační, tak po herní stránce. Mile mě překvapili naši mladí trenéři a samozřejmě i děti, které jsou turnaj od turnaje lepší a lepíš. Mrzí mě, že nemáme akorát ještě jednoho golmana v této kategorii, se kterým bychom mohli pravidelně a dlouhodobě pracovat. Musíme hledat a náborovat. Což vlastně děláme non-stop,“ dodává šéf Florbalu Hodonín, Jiří Wagner.
V nejlepším světle se představili zejména kapitán Vojtěch Jež a Šimon Brovják, kteří táhnou týmy přípravek. Jistotou v brance je čím dál více Vojta Drobeček, který i přesto, že je ročník 2010 exceluje v brance. „Pro mě jsou nejlepším a nejzajímavějším překvapením dvojčata Vrbíkovy. O Pavlovi jsme věděli od začátku, že má velký talent, jeho bratr Tom ho začal projevovat, až v posledních týdnech, ale to co předváděl na posledním domácím turnaji bylo pro mě něco neuvěřitelného. Jsem moc rád, že mu trenér Moos věřil a on jeho důvěru vrchovatě splatil. Skvěle se prezentuje i brácha Tobiáš Mráka, který patří k nejmladším hráčům našeho klubu, ale i přesto je naším nejlepším střelcem. O trenérských kvalitách Kryštofa Mádera jsem přesvědčen dlouhodobě, snad je bude potvrzovat i nadále. Takže snad začíná vše směřovat k automatismu a profesionálnější reprezentaci našeho klubu,“ dodává Wagner na adresu svého týmu.
Klubu se podařilo získat i další dva nové trenéry. Takže se trenérská základna rozrůstá o dvě zajímavá jména, Laďa Jordán a Kuba Konečný. „Kluci za námi přišli, že by chtěli trénovat s námi. Moc mě to potěšilo. Oba jsou to fajn kluci. A věřím, že do budoucna mají šanci stát se skvělými trenéry. Je mi potěchou, že se tak stane u nás. Laďa je obrovský talent, který se snaží rozvíjet i přes svůj nízký věk v Národní lize, Kubu jsem dlouho trénoval a vypracoval se velmi dobře, dokonce měl šanci zrát za Panthers Otrokovice. Nakonec si vybral trenérské řemeslo. Věřím, že i v něm může být úspěšný,“ dodává Wagner.
Více informací o florbalu v Hodoníně můžete najít na www.florbalhodonin.cz.