První turnaj elévků je za námi…

Mikulov hostil první turnaj elévků v letošní sezoně! Hráči Florbalu Hodonín tak mohli odehrát úplně první utkání za nový klub. Vyzbrojeni novými tričky, baťůžky a dresy se hráči sepjali a v ne úplně optimálním počtu dokázali svým soupeřům čelit více, než srdnatě. Pro spoustu hráčů to byly úplně první turnaje, které si měli možnost vyzkoušet. Jelikož unie přestala počítat skore, bylo o to těžší zjistit, kolik to vlastně je. I když hráči věděli přesně kolik to je a kolik musíme ještě dát případně branek. 🙂

Florbal Hodonín A dokázal ve všech svých zápasech uspět, a i když na ně číhali zejména velmi dobří brankáři soupeře, poradili si s těmito nástrahami a odkráčeli čtyřikrát vítězně. Zejména historicky první utkání bylo více než zajímavé. Soupeřem Florbalu Hodonín byl tým Očova. I přes větší počet hráčů byla hráčská kvalita na straně Florbalu Hodonín a ten dokázal toto skvělé utkání vyhrát. „Bylo zvláštní hrát proti dětem, které jsem tak dlouho trénoval. Cítil jsem se, jako bych hrál proti svým dvěma týmům, odpovídala tomu i hra soupeře. Ničím nás nepřekvapil, kromě volbou brankáře. Jsem rád, že to mých pět statečných zvládlo,“ dodává Jiří Wagner, který vede klub Florbal Hodonín.

Ve druhém utkání čekal Florbal Hodonín A klub z Dubňan. Největší překážkou byl brankář FATRu, bohužel nemohoucnost soupeře v útoku znamenala jen korekci výsledku a výhru Florbalu Hodonín A. Ve třetím utkání se Florbal Hodonín postavil týmu z Lanžhota. Opět skvělý brankář nenechával nikoho na pochybách, že půjde o vyrovnané utkání. Souboj individualit vyšel lépe pro hodonínský klub, který ač v malém počtu nechal na hřišti maximum. Proti týmu z Kyjova už si mohli hráči opravdu v tréninkovém tempu zahrát a užít si sladký pocit prvního vítězství v lize elévků. „Jsem moc rád, že jsme hráli tak dobře. Poslední dva měsíce nebyly vůbec ideální, o to větší radost v klubu máme a k tomu i závazek. Abychom byli ještě lepší,“ dodává Wagner.

A jak se cítil po celou dobu turnaje, když viděl a potkával lidi, které měl každý den za sebou a nyní stál proti nim? „Myslím si, že to pro děti bylo jiné, horší. Já čekal, to co se dělo. Letmé pohledy, úsměvy, krátký stručný pozdrav. To je vše. Nic jiného jsem ani nečekal. My si pojedeme svou linku a lidé na Očově a s Očovem svou. Tak je to v pořádku. Mrzelo mě jediné, a to, že jsem neviděl žádnou změnu u některých hráčů. My nastoupili do turnaje celkem se třinácti hráči. Chybí nám určitě důraz a fyzička. Někteří hráči nechápou tu hru, proto je potřeba se vrátit o krok vzad, abychom udělali tři čtyři kupředu. Uvidíme,“ dodává Wagner.

Florbal Hodonín B se dokázal utkat s Béčkem Očova a jen těsně prohrát 4:5. Možná i tento výsledek trošku nahlodal tým, který vedl jako kapitán poprvé Vojta Jež, a v druhém utkání s Hovoranama a Kyjovem naprosto hodonínský celek vybouchl. „Je pravda, že jsem snad nikdy neprohrál takovým rozdílem, ale o to nejde. Nikdy jsem neprohrál tak špatným výkonem,“ dodává trenér týmu, Kryštof Máder. V posledním utkání Florbal Hodonín B zabral a dokázal porazit domácí Mikulov, i když také nešlo o moc přesvědčivý výkon. „Nemůžeme hrát jen na dva hráče a ani nechceme. Všichni musí zabrat, teď už tu nemáme žádné zachránce, kteří vezmou míček a dají branku. Je nás málo, ale musíme se s tím srovnat, co nejdříve. Takže to je cílem do dalšího turnaje. Věříme, že se nám podaří uspět a nachystat se na další zápolení,“ dodává Máder. Toho nejvíce potěšil Filip Ryška, nováček, který se zlepšil tak, že hrál hned na prvním turnaji, jakoby hrál už delší dobu. A nejlepší střelec Béčka – bráška Tobiáš Mráka, který vstřelil osm branek a byl nejlepší střelec. „Neuvěřitelné, že za nás střílí nejvíce branek šestiletý kluk,“ usmívá se Máder.

A co čeká Florbal Hodonín nyní? „Jen a jen práce, je jí více, než bychom si přáli. Dost jsme některé věci přes prázdniny opomněli, takže teď musíme zabrat. Vybavení, dresy, papíry a legislativa, peníze, tréninky, všechno musíme vytvořit. Hodně jsme nechali volně ležet nábory, tak musíme hrábnout, abychom doplnili tým,“ dodává Wagner. Toho nejvíce potěšil brankář David Drábek, který na svém prvním turnaji doslova čaroval a překvapil nejen své rodiče a spoluhráče, ale hlavně bývalého brankáře Wagnera. „Musím říct, že se nám tady klube vedle Demjanoviče a Drobečka další velmi dobrý brankář. To co předvedl na turnaji David jsem opravdu nečekal,“ raduje se Wagner.

Jeho klub odehraje další utkání, tentokrát v kategorii přípravek, již za týden 1. října v OC Campus.